Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Το έγκλημα με τους πρόσφυγες πρέπει να σταματήσει - Δεν θα ανοίξει ο φράκτης του Έβρου

Τσίπρας: Το έγκλημα με τους πρόσφυγες πρέπει να σταματήσει - Δεν θα ανοίξει ο φράκτης του Έβρου
Το να πέσει ο φράκτης είναι μια καλή ιδέα που εκφράζεται από εκείνους που δεν έχουν ιδέα τόνισε ο πρωθυπουργός
Την θέση ότι το έγκλημα με τους πρόσφυγες πρέπει να σταματήσει διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz περιοδεύουν από το πρωί στη Λέσβο προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες.
"Ήρθαμε σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα.
Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδας", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
"Είχαμε όμως και την ατυχία να δούμε, με τα μάτια μας, μία αυτοσχέδια βάρκα να έρχεται γεμάτη από πρόσφυγες και πράγματι συνειδητοποιήσαμε ότι εδώ πρόκειται για μια διαδικασία εγκληματική από την πλευρά των διακινητών", σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Το έγκλημα πρέπει να σταματήσει.
Το ζητούμενο είναι η διαπραγμάτευση με την Τουρκία, ώστε να συγκρατήσει τις ροές και να συμβάλει στην καταγραφή των προσφύγων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναφέρθηκε και στον φράκτη στον Έβρο.
«Το να πέσει ο φράχτης είναι μια καλή ιδέα που εκφράζεται από εκείνους που δεν έχουν ιδέα, διότι λόγω ελλιπούς γνώσης, αγνοούν ότι υπάρχουν νάρκες και ότι αποτελεί μία μονομερή ενέργεια.
Το όραμά μας είναι μια Ευρώπη χωρίς φράχτες, τείχη και σύνορα.
Ωστόσο, η Ευρώπη έχει σύνορα με τα άλλα κράτη, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέβησαν σήμερα το πρωί στη Λέσβο και αμέσως μετά την άφιξή τους στη Λέσβο επισκέφτηκαν το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια.
Η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι εκρηκτική καθώς λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν παγιδευτεί στο νησί περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες.
Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί διαδηλωτές έχουν καταλάβει το δημαρχείο Μυτιλήνης και έχουν αναρτήσει ένα μαύρο πανό που γράφει: «Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών».
Εν τω μεταξύ, η τραγωδία των προσφύγων δεν έχει τέλος.
Σε ένα ακόμα ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω διασώθηκαν συνολικά 14 πρόσφυγες αλλά ανασύρθηκε νεκρό ένα ακόμα παιδί.
Οι μετανάστες επέβαιναν σε φουσκωτή λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα.
Κατά τη διάρκεια της περισυλλογής τους δήλωσαν ότι υπάρχουν τέσσερις αγνοούμενοι.
Το Λιμενικό Σώμα μετά από έρευνα εντόπισε τους τέσσερις αγνοούμενους σώους και καλά στην υγεία τους σε ακτή της Κω.

(πρώτη ενημέρωση 5 Νοεμβρίου 08:44)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης