Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δρίτσας (υπ. Ναυτιλίας): Έχουμε μια οικουμενική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση

Δρίτσας (υπ. Ναυτιλίας): Έχουμε μια οικουμενική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση
"Εμείς δεν μιλήσαμε για οικουμενική κυβέρνηση", είπε ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας
Για συγκρότηση μετώπου «οικουμενικής αντιπολίτευσης» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2016. 
Μεταξύ άλλων,  ο κ. Δρίτσας ανέφερε πως «την κυβέρνηση την αντιπολιτεύεται ένα καθεστώς, στο οποίο τα κόμματα παίζουν δεύτερο ρόλο, ρόλο ουραγού και την πρώτη γραμμή την κρατούν τα οικονομικά, τα μιντιακά και άλλα συμφέροντα».
Όπως είπε, «εμείς δεν μιλήσαμε για οικουμενική κυβέρνηση, παρά ταύτα αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της οικουμενικής αντιπολίτευσης με παραπλανητικά ψέματα για την κυβέρνηση, η οποία αναγνωρίζει τις αντιφάσεις και τις αντιθέσεις, παραδέχεται να λειτουργήσει μέσα σ αυτές για να συνθέσει προωθητικές κινήσεις προς την κατεύθυνση υπέρ των πολλών».
Όπως ανέφερε ο υπουργός, έχουμε μία «οικουμενική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση». 
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «παραπλανητικά ψέματα, που λειτουργούν προβοκατόρικα και σε βάρος της εθνικής λειτουργίας» και υπογράμμισε ότι «η αντιπολιτευτική ρητορική φτάνει στα όρια της προβοκάτσιας».
Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε αναφορά στον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, λέγοντας «ακούσαμε τον υπεύθυνο στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να λέει ότι η Ελλάδα παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη Σένγκεν αφήνοντας ανοικτά και αφύλακτα τα σύνορά της.
Αυτό δεν είναι προβοκάτσια, ταύτιση με τις χώρες που επιλέγουν τον εθνικό εγωισμό και την εθνική περιχαράκωση;»
«Μίλησε για αφύλακτα σύνορα;
Τι θα μπορούσαν να ήταν τα φυλασσόμενα; Τα λέει αυτά όταν το Λιμενικό έχει υποδεχθεί 700.000 πρόσφυγες και διέσωσε πάνω από 90.000 ανθρώπους;»,  είπε ο κ. Δρίτσας.
Κάνοντας αναφορά στο Λιμενικό, ο κ. Δρίτσας σημείωσε πως έχει υποδεχθεί πάνω από 700.000 πρόσφυγες και έχει διασώσει πάνω από 90.000 χωρίς ούτε μία απώλεια ανθρώπινης ζωής, καθώς όσες ζωές χάθηκαν ήταν σε ναυάγια και όχι σε διάσωση.
«Δεν ξέρει ο στρατηγικός σχεδιασμός – τρομάρα του – της Ν.Δ. ότι αν δεν κάνουμε εμείς την έρευνα και διάσωση, αφήνουμε τον χώρο για να διεκδικήσουν άλλοι την διενέργεια έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο;», αναρωτήθηκε ο υπουργός.
Για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός είπε ότι είναι προσανατολισμένος προς την κάλυψη έκτακτων αναγκών, όπως του Λιμενικού Σώματος, με πιστώσεις που θα αξιοποιηθούν πλην των πάγιων δαπανών και για νέες προσλήψεις στελεχών και για την καταβολή επιδόματος εξομάλυνσης στο προσωπικό, για τις επικείμενος μισθολογικές ωριμάνσεις και για τις αναδρομικές αποδοχές, τις δαπάνες μετακινήσεων, προμήθειες εξοπλισμού και συντήρησης επιχειρησιακών μέσων, δαπάνες καυσίμων και την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για την τεχνική υποστήριξη των μέσων.
Όπως είπε, «την πραγματικότητα διαμορφώνει η αύξηση των προσφυγικών ροών και προς αυτή την κατεύθυνση υποχρεούται το υπουργείο να κατανείμει τις επιλογές με τρόπο ώστε να είμαστε απολύτως εντάξει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης