Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Η υλοποίηση της συμφωνίας θα φέρει ελάφρυνση του χρέους και ανάπτυξη

Παπαδημούλης: Η υλοποίηση της συμφωνίας θα φέρει ελάφρυνση του χρέους και ανάπτυξη
Μήνυμα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter
Πληθαίνουν οι φωνές σχετικά με τη μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Αυτή τη φορά, με μήνυμά του στο twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρεται στο θέμα τονίζοντας ότι το Ταμείο μπορεί να συμμετέχει ως τεχνικός σύμβουλος.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει: «Η υλοποίηση της συμφωνίας με συνεννόηση, θα φέρει ελάφρυνση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Το δε ΔΝΤ, ας μείνει "τεχνικός σύμβουλος"», καταλήγει.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, από τη Ρώμη, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε αναφέρει με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ansamed ότι «δεν ζητήσαμε την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, διότι θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ικανή να λύνει μόνη της τα προβλήματά της».
«Φαντάζεστε ένα πρόγραμμα σαν το ελληνικό να είχε εφαρμοσθεί σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα; Θα ήταν απόλυτα καταστρεπτικό. Γι' αυτό και χρειάζεται μια σειρά μεταρρυθμίσεων, για να αποφύγουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, για να συμπληρώσει ότι «την παρουσία του ΔΝΤ την θέλησαν οι χώρες εκείνες οι οποίες αντιτάσσονται σε μια ουσιαστικότερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης