Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις για ανάσχεση των προσφυγικών ροών

Κεφαλογιάννης (ΝΔ): Η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις για ανάσχεση των προσφυγικών ροών
«Είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών από την ΕΕ με στόχο τη διαφύλαξη της συνοχής όλων των κρατών-μελών», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης
«Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζουν αμείωτες από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου και μάλιστα σε αναλογία δύο μετανάστες προς ένα πρόσφυγα», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ υπογράμμισε πως «η Τουρκία δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάσχεση των προσφυγικών ροών».
«Οι παράνομοι διακινητές συνεχίζουν να δρουν ανεξέλεγκτοι», είπε χαρακτηριστικά ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής.
Στη συνέχεια ο κ. Κεφαλογιάννης διερωτήθηκε αν «τα χρήματα που συμφωνήθηκαν από την ΕΕ προς την Τουρκία έχουν ήδη εκταμιευθεί, μέρος ή εξ’ολόκληρου;», αλλά και αν αληθεύει ότι «η ιταλική πλευρά αρνείται να δώσει χρήματα στην περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της;».
Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης υπογράμμισε πως «η πραγματική λύση του προσφυγικού προβλήματος είναι ο τερματισμός των συγκρούσεων στη Συρία.
Η επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους και η ασφαλής παραμονή τους στα σπίτια τους», τονίζοντας ότι σε αυτό πρέπει «να ενταθούν οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα κονδύλια.
Για την πραγματική στήριξη των ανθρώπων αυτών».
Ακόμα κατέστησε σαφές πως «λύση δεν είναι τα κράτη μέλη να λαμβάνουν μέτρα προστασίας των εθνικών συνόρων τους.
Ούτε να υπερισχύσουν οι φωνές για την κατάργηση της συμφωνίας Σένγκεν, καθώς αυτό θα οδηγούσε σε αδιέξοδο».
«Η Ελλάδα, βρίσκεται, δυστυχώς, στο επίκεντρο του μεταναστευτικού ρεύματος δεδομένων και των συνόρων με την Τουρκία», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής, ενώ συνέχισε: «Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου τα μέτρα της ΕΕ καθώς και οι αποφάσεις της πρέπει να είναι άμεσες, ειδικότερα αυτήν την εποχή όπου οι καιρικές συνθήκες προκαλούν περισσότερα θύματα, ειδικότερα μικρά παιδιά και γυναίκες».
«Είναι απαραίτητη η άμεση υλοποίηση πρωτοβουλιών από την ΕΕ με στόχο τη διαφύλαξη της συνοχής όλων των κρατών-μελών», κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης