Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Μόνο αν το θελήσει η Ελλάδα, μπορεί να βγει από τη Schengen

Αβραμόπουλος (Κομισιόν): Μόνο αν το θελήσει η Ελλάδα, μπορεί να βγει από τη Schengen
Δεν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία από τη συνθήκη Schengen που να εξωθεί μια χώρα από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης τόνισε ο κ.Αβραμόπουλος
Την θέση ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τη Schengen μόνο αν το θελήσει καθώς δεν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία από τη συνθήκη Schengen που να εξωθεί μια χώρα από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης διατύπωσε ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση, Δ. Αβραμόπουλος.
«Δεν μπορεί να βγει η Ελλάδα από τη Schengen, παρά μόνο αν η ίδια το θελήσει» είπε μιλώντας στο Βήμα FM ο κ.Αβραμόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως σε περίπτωση που μία χώρα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις της για την προστασία των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων αλλά και τις αρχές της Schengen για ελεύθερη μετακίνηση, «τότε το συμβούλιο της Schengen μπορεί να παίρνει απόφαση και να επαναφέρει τους εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους για μια περίοδο».
«Το κάνουν πολλές χώρες και μόνες τους, π.χ. σήμερα ανάμεσα στη Γερμανία και την Αυστρία, εξαιτίας των ισχυρών προσφυγικών πιέσεων στα σύνορα τους, έχουν επανέλθει οι συνοριακοί έλεγχοι» είπε ο κ.Αβραμόπουλος.
Αναφορικά με τις αιτιάσεις για καθυστερήσεις εκ μέρους της χώρας μας στη φύλαξη των συνόρων και κυρίως για τα κέντρα υποδοχής στα νησιά, ο Επίτροπος υποστήριξε πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό, είχαμε πει ότι έπρεπε να έχουν πράγματι στηθεί αυτά τα hotspots».
Όσον αφορά την αρνητική έκθεση για τη χώρα μας, ο κ.Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως «παρόμοιες εκθέσεις για άλλα προβλήματα υπάρχουν και για άλλες χώρες» ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η Κομισιόν έχει θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και πως ούτε θα τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης