Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θετικός εμφανίζεται ο Δ. Αβραμόπουλος στη συμβολή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

Θετικός εμφανίζεται ο Δ. Αβραμόπουλος στη συμβολή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό
Πρέπει να το δούμε σαν μία νέα πρόταση, διότι ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος
«Οτιδήποτε φέρνει πλησιέστερα διεθνείς οργανισμούς, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πρέπει να εξετάζεται θετικά», σημείωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews.
Ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίστηκε θετικός στην συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην προστασία των συνόρων.
«Πρέπει να το δούμε σαν μία νέα πρόταση, διότι όλος ο κόσμος έχει πλέον αντιληφθεί ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος σε συνέντευξη του ενώ υπογράμμισε ότι η απόφαση αυτή δεν θα πρέπει να εστιαστεί μόνο στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, το προσφυγικό έπαψε να είναι περιφερειακό ζήτημα της Νότιας Ευρώπης και έγινε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο.
Μάλιστα, τόνισε, ότι χρειάζεται να δούμε και αυτή την προοπτική συνεργασιών σε ένα ευρύτερο, ακόμα πιο διευρυμένο διεθνές περιβάλλον.
Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και στα πλαίσια αυτά ούτως ή άλλως συνεργάζονται, αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ, ενδεχομένως σε συνεργασία με τη Frontex , που είναι μια καθαρά ευρωπαϊκή υπηρεσία.
«Αυτά θα τα συζητήσουμε από τη στιγμή που θα υποβληθεί μια τέτοια πρόταση. Δεν πρέπει να την απορρίψουμε. Πρέπει να τη συζητήσουμε», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης