Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Συμμετοχή της ΝΔ σε τρικομματική κυβέρνηση μόνο εάν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Συμμετοχή της ΝΔ σε τρικομματική κυβέρνηση μόνο εάν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο
Προϋπόθεση να μην είναι ο Τσίπρας πρωθυπουργός τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ
Την θέση ότι η ΝΔ θα καθίσει να συζητήσει το ενδεχόμενο της συμμετοχής της σε μια κυβέρνηση με τρία κόμματα, μόνο εάν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο διατύπωσε ο βουλευτής και τέως πρόεδρος της ΝΔ, Γ. Πλακιωτάκης.
«Αν η χώρα βρεθεί σε εθνικό κίνδυνο, που φοβάμαι ότι με την παρουσία του ΝΑΤΟ μπορεί να είναι εφικτό, ίσως τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την συμμετοχή της ΝΔ σε κυβέρνηση με τρία κόμματα χωρίς όμως τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό» τόνισε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Πλακιωτάκης.
Ο κ.Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα μπορούσε να είναι θετική, όμως – όπως είπε – θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπέτειες καθώς στο ενδεχόμενο σύρραξης Ρωσίας – Τουρκίας στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα έπρεπε να ταχθεί στο πλευρό των Τούρκων βάσει της συνθήκης του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, ο κ.Πλακιωτάκης επεσήμανε τον κίνδυνο εξαίρεσης των Δωδεκανήσων απο τις περιπολίες του ΝΑΤΟ με βάση της επιδίωξη της Τουρκίας να καταστούν αποστρατικοποιημένη ζώνη, ενώ πρότεινε προκειμένου να θωρακιστεί η ασφάλεια της Ελλάδας «να σφυρηλατηθεί κοινή άμυνα Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ και Αιγύπτου και να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο ειρήνης καθώς αν δεν σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία δεν θα σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές».
Κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB που δίνει σαφές προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι «η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία θα διευρυνθεί μετά την αναδιοργάνωση του κόμματος στο συνέδριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης