Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί πάλι ο Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης

Προκαλεί πάλι ο Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα δεν συνεργάζεται για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης
Η ελληνική πλευρά δεν έχει την πολιτική βούληση ν' αντιμετωπίσει το θέμα, υποστήριξε
Επανήλθε στις επιθετικές του δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz ο οποίος ανοίγοντας τη σύνοδο για το προσφυγικό που συγκάλεσε η Βιέννη με προσκεκλημένες μόνο συγκεκριμένες χώρες κατηγόρησε την Αθήνα ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να συνεργαστεί για τον περιορισμό της προσφυγικής κρίσης.
Ο Kurz απέρριψε τις διαμαρτυρίες της Ελλάδας για την μη πρόσκλησή της σε μια διάσκεψη που συζητιέται ένα θέμα που την αφορά άμεσα και εκφράστηκαν τόσο με διάβημα διαμαρτυρίας όσο με κριτική από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Υποστήριξε, σε έντονα ειρωνικό ύφος μάλιστα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην Ευρώπη «δεν λείπουν οι κοινές εκδηλώσεις αλλά λείπει η βούληση να περιορίσουμε σαφώς την προσφυγική ροή».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «η ελληνική πλευρά δεν έχει δείξει έως τώρα προθυμία για μείωση της προσφυγικής ροής, αλλά ενδιαφερόταν μόνον για την κατά το δυνατό γρήγορη παραπέρα μεταφορά των προσφύγων».
Επίσης, υποστήριξε ότι η Αυστρία συνεχίζει να έχει ως στόχο μία ευρωπαϊκή λύση, ωστόσο, κατά την άποψή του, δεν διαγράφεται στον ορίζοντα μία τέτοια κοινή ευρωπαϊκή λύση και ως εκ τούτου η Αυστρία υποστηρίζει μία λύση σε εθνικό επίπεδο, την οποία θέλει να συντονίσει σε περιφερειακό επίπεδο με τις εμπλεκόμενες χώρες.
Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τη Γερμανία, δήλωσε ότι αναμένει να σεβαστεί πλήρως και να κατανοήσει την στάση της Αυστρίας καθώς είναι ιδιαίτερα βεβαρυμένη από το ζήτημα του προσφυγικού.
Στη λεγόμενη διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, δεν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν ούτε η Κομισιόν, ούτε η ΕΕ δια της ολλανδικής της προεδρίας, εκτός από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης