Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπαράζ επαφών κυβέρνησης με την Ε.Ε. για το προσφυγικό - Συνάντηση Δραγασάκη με Νορβηγίδα ΥΠΕΞ

Μπαράζ επαφών κυβέρνησης με την Ε.Ε. για το προσφυγικό - Συνάντηση Δραγασάκη με Νορβηγίδα ΥΠΕΞ
Ο Δραγασάκης επαίνεσε την πρόθεση της Νορβηγίας να συνδράμει εθελοντικά στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων
Μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο επιχείρησης αποτροπής περαιτέρω όξυνσης του φλέγοντος προσφυγικού ζητήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 συνάντησε στην Αθήνα την Νορβηγίδα υπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, Elisabeth Aspaker, παρόντων τόσο του πρέσβεως της Νορβηγίας στη χώρα μας, Jørn Gjelstad, όσο και αντιπροσωπείας Νορβηγών αξιωματούχων.
Αμφότερες οι δύο πλευρές επεσήμαναν την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των προσφυγικών ροών με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική παράδοση της Ευρώπης και θα διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Από τη Νορβηγίδα υπουργό αναγνωρίστηκε η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως προς την προσφυγική κρίση, ενώ επιδοκιμάστηκε η προσπάθεια τόσο του ελληνικού κράτους, όσο και της κοινωνίας, για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προσφυγικών πιέσεων.
Ο Δραγασάκης ευχαρίστησε την Aspaker για την έμπρακτη στήριξη της Νορβηγίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πλευρά για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επαινώντας την πρόθεσή της να συνδράμει εθελοντικά στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων.
Πέρα από το ζήτημα του προσφυγικού, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τη Νορβηγίδα υπουργό για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδος, επισημαίνοντας τις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών με τη Νορβηγία σε κρίσιμους τομείς, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης