Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου: Η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών – Επιμένουμε στο διάλογο

Αποστόλου: Η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών – Επιμένουμε στο διάλογο
Καταργούμε την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, πρόκειται για μέτρο που αφορά το 85% με 90% των αγροτών είπε ο κ.Αποστόλου
Την θέση ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει τα βασικότερα αιτήματα των αγροτών διατύπωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο με τον αγροτικό κόσμο και ότι δεν προτίθεται να λάβει πιο σκληρά μέτρα για να λύσει τις κινητοποιήσεις τους και τους αποκλεισμούς των εθνικών οδών.
«Η κυβέρνηση καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
Πρόκειται για μέτρο που αφορά το 85% με 90% των αγροτών.
Το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Αποστόλου, αναφέροντας πως με αυτόν τον τρόπο «ικανοποιούμε το σημαντικότερο αίτημα τους».
«Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση» είπε ο υπουργός.
Ο κ.Αποστόλου παραδέχθηκε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά».
Ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές σε αρκετά ζητήματα, αλλά όπως υποστήριξε, αυτά μπορούν να συζητηθούν εν καιρώ, αναφέροντας ως παράδειγμα το «μητρώο αγροτών».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να πάρει πιο σκληρά μέτρα εναντίον των αγροτών, προκειμένου να λύσει τα μπλόκα και τους αποκλεισμούς των δρόμων, ο υπουργός ήταν κατηγορηματικά αρνητικός.
«Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο.
Δεν υπάρχει επίσης περίπτωση περιστατικά όπως ο βανδαλισμός με το περιπολικό, να μείνουν ατιμώρητοι» τόνισε ο κ.Αποστόλου, επισημαίνοντας πως «οι εκβιασμοί σε βάρος των βουλευτών τους χαλυβδώνουν περισσότερο, οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα των αγροτών και δεν έπρεπε να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης