Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιπαράθεσης συνέχεια για τη λίστα Borjans - ΝΔ: Ο πρωθυπουργός γαντζώνεται σε μια παραποιημένη επιστολή

Αντιπαράθεσης συνέχεια για τη λίστα Borjans - ΝΔ: Ο πρωθυπουργός γαντζώνεται σε μια παραποιημένη επιστολή
«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό»
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβέρνηση για τη λίστα Borjans, με αιχμηρές ανακοινώσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκατέρωθεν.
Ειδικότερα, η ΝΔ σε νέα ανακοίνωση εξαπολύει βολές κατά του κυβερνόντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Όπως σκωπτικά αναφέρει: «Τη σκυτάλη στο ψέμα και στην παραπλάνηση στο ζήτημα της “λίστα Borjans” ανέλαβε μετά τον κ. Τσίπρα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός γαντζώνεται με πανικό σε μια παραποιημένη από τον ίδιο επιστολή, ανίκανος να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα της χώρας».
Σημειώνεται ότι τον χαρακτηρισμό «μοιραίος» για τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε το πρωί και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση τω πολιτικών αρχηγών.
Στη συνέχεια αναφέρει πως: «Μόνο που - δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα - ο κ. Borjans στην επιστολή του αναφέρει επί λέξη: “Εκείνη την περίοδο θέμα μας δεν ήταν η λίστα, την οποία παραδώσαμε τον περασμένο Νοέμβριο μέσω της Κεντρικής Φορολογικής Υπηρεσίας στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή η σύνδεση με Έλληνες δικαιούχους κατέστη εφικτή μόλις το 2015’’»
«Ας καταλάβουν επιτέλους ο μοιραίος κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ελληνικός λαός δεν τρώει πλέον σανό…», καταλήγει η Νέα Δημοκρατία.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παίζει «κρυφτό» στο εν λόγω ζήτημα, ενώ τον κάλεσε «να πάρει επιτέλους επίσημα θέση».
Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε:
«Όταν ο πρωθυπουργός κάλεσε από το βήμα της Βουλής τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ζήτημα της άρνησης αποδοχής στοιχείων για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή από το γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, καταθέτοντας τη σχετική επιστολή του Borjans, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επιλέξει να απουσιάζει.
Σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, επέλεξε πάλι να μην απαντήσει επί της ουσίας, κάνοντας λόγο για «λάσπη» και ότι ο Α.Τσίπρας δεν ανέφερε τις λέξεις... “ηλεκτρονικά στοιχεία-cd”, αλλά μόνο cd.
Αν μη τι άλλο, η συνεχιζόμενη σιωπή όχι μόνο συνιστά ομολογία ενοχής από την πλευρά της ΝΔ, αλλά αναδεικνύει και τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας.
Την ώρα που η κυβέρνηση Σαμαρά υιοθετούσε με περισσή ευκολία σκληρά μέτρα εναντίον των αδυνάτων, έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της για να προστατέψει τους ισχυρούς.
Καλούμε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, να πάψει να παίζει κρυφτό αναφορικά με το θέμα της λίστας Borjans και να πάρει επιτέλους επίσημα θέση»

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης