Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici (Κομισιόν): Ελπίζουμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος έως την 1 Μαΐου

tags :
Moscovici (Κομισιόν): Ελπίζουμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος έως την 1 Μαΐου
Προϋπόθεση για τη συζήτηση για το χρέος, η ύπαρξη ενός καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα τόνισε ο Moscovici
Την ελπίδα του να υπάρξει ένας συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος έως την 1 Μαΐου εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Ωστόσο ο Επίτροπος υποστήριξε μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό LCP ότι για να αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η ύπαρξη ενός «καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων».
«Η συμφωνία ενός κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση είναι απαραίτητη, πριν την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος» είπε ο Moscovici.
Ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στην οικονομική κατάσταση της Γαλλίας, τονίζοντας ότι δεν βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος στο 2017 για το 3% παραμένει.
Παράλληλα ο Moscovici υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση, στην οποία θα επιτευχθεί η εξισορρόπηση μεταξύ της μεγαλύτερης ευελιξίας και της εξασφάλισης της εργασιακής ασφάλειας στη Γαλλία, ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή οικονομία, κατέστησε σαφές ότι η ανεργία των νέων συνιστά μάστιγα για την Ευρώπη και ότι πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος για ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις που θα αποκλιμακώσουν το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης