Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNBC: Αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις η Ελλάδα σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο

Μητσοτάκης στο CNBC: Αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις η Ελλάδα σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο
Αμφίβολα τα αποτελέσματα της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο παράλληλες κρίσεις σε οικονομικό και ανθρωπιστικό επίπεδο, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας ώστε να σταματήσουν οι ροές προσφύγων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στην κυβέρνηση Τσίπρα, σημειώνοντας ότι «στο οικονομικό μέτωπο παλεύουμε να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας και αυτή η κυβέρνηση φαίνεται ανίκανη να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε ένα βιώσιμο μονοπάτι ανάπτυξης».
Την ίδια στιγμή, σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, «αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου κρίση στο θέμα του προσφυγικού» και προσθέτει ότι «αν δεν υπάρξει μια λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη συνεργασία της Τουρκίας, τότε η κατάσταση θα γίνει μη διαχειρίσιμη για τη χώρα μου».
Προειδοποίησε δε ότι «έχουμε φθάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να δεχθούμε άλλους αριθμούς» προσφύγων και μεταναστών.
Η Ελλάδα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν χρειάζεται μόνον οικονομική βοήθεια, αλλά χρειάζεται οι ευρωπαίοι εταίροι της να ορθώσουν το ανάστημά τους».
Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορεί να επιλυθεί μόνον από την Ελλάδα.
»Ειλικρινά, όλες οι δεσμεύσεις για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων εκτός Ελλάδας δεν έχουν υλοποιηθεί και έτσι, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν δείξουν πραγματικά σημάδια ηγεσίας δεν πρόκειται να βρούμε μια βιώσιμη λύση».
Με την εξαίρεση της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, η οποία έχει τηρήσει μια φιλική προς το προσφυγικό πολιτική στη Γερμανία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έχει επιδειχθεί πολύ λίγο ηγετικό πνεύμα από την Ευρώπη.
Επίσης, αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι δεν διαχειρίστηκε σωστά την κρίση από την αρχή.
Εν τω μεταξύ, ενώ σημείωσε ότι είναι σαφές ότι η Ε.Ε. πρέπει να εμπλέξει στην υπόθεση την Τουρκία προκειμένου να εξευρεθεί μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση, καθώς δεν υπάρχει μόνιμη λύση στο πρόβλημα με την Τουρκία, παράλληλα «υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν και υπάρχει ακόμη αρκετό περιθώριο για ενεργή διπλωματία μέχρι την επόμενη σύνοδο».
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα οι προτάσεις της Συνόδου να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει χώρος για οικονομικούς μετανάστες στην Ευρώπη και ότι η περιοχή μόλις και μετά βίας μπορεί να αντιμετωπίσει τους αιτούντες άσυλο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης