Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη (ΝΔ): Αναγκαίο να αναβαθμιστούν τα μέτρα ασφαλείας στην ΕΕ – Να θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα

Σπυράκη (ΝΔ): Αναγκαίο να αναβαθμιστούν τα μέτρα ασφαλείας στην ΕΕ – Να θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα
Η κυβέρνηση να ζητήσει τεχνική βοήθεια από την ΕΕ για την ταυτοποίηση προσφύγων και μεταναστών τόνισε η κα.Σπυράκη
Την ανάγκη να αναβαθμιστούν τα μέτρα ασφαλείας στην ΕΕ και να θωρακιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Σε δηλώσεις τη στο «Πρακτορείο 104,9 FM», η κα.Σπυράκη υποστήριξε ότι μετά τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αναδεικνύεται η ανάγκη για την εφαρμογή ενός «ενιαίου συστήματος ασφαλείας», ενώ επέρριψε ευθύνες και στις βελγικές Αρχές κάνοντας λόγο για «προφανή κενά στα μέτρα ασφαλείας» στις Βρυξέλλες.
«Ταυτόχρονα πρέπει να θωρακίσουμε και τα ευρωπαϊκά σύνορα τα οποία συμβαίνει στην πλειονότητά τους να είναι ελληνικά σύνορα» υπογράμμισε η κα. Σπυράκη, η οποία χαρακτήρισε «μικρό βήμα» την επιχειρησιακή συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.
Ωστόσο, πόσθεσε ότι επιπλέον θα πρέπει να αναπτυχθεί και ευρωπαϊκή ακτοφυλακή κατά μήκος της ελληνικής ακτογραμμής.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό «να γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται στην Ελλάδα και για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει τεχνική βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικοτεχνική υποδομή».
Να ξέρουμε ποιοι είναι οι πρόσφυγες, ποιοι είναι οι άνθρωποι που ήρθαν παράτυπα στην Ελλάδα, να τους διαχωρίσουμε και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να σπεκουλάρει πάνω στην προφανή αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί όλο αυτό το κύμα» ανέφερε η κα. Σπυράκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης