Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκωπτικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «εγκώμια» του Ά. Γεωργιάδη στον Σταύρο Παπασταύρου

Σκωπτικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα «εγκώμια» του Ά.  Γεωργιάδη στον Σταύρο Παπασταύρου
Να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης αν θα συνεχίσει να καλύπτει τον «εκλεκτό του κ. Σαμαρά» σημειώνεται σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος
Με μια ιδιαίτερα σκωπτική ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, όπου εξήρε τις ικανότητες του Σταύρου Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμπλέκεται σε σειρά αποκαλύψεων για φοροδιαφυγή, φθάνοντας στο σημείο να πει ότι θα έπρεπε να υπάρχει δρόμος προς τιμήν του κ. Παπασταύρου για όλα όσα έχει κάνει για τον ελληνικό λαό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμμερίζεται τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος και εάν θα εξακολουθήσει να καλύπτει «τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά» και «σταρ των λιστών Lagarde και Panama Papers».
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης «φρόντισε να πλέξει» το εγκώμιο του Σταύρου Παπασταύρου και ότι «αφού εξήρε τις υψηλού επιπέδου ικανότητες του στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο Αδ. Γεωργιάδης δεν δυσκολεύτηκε να κατηγορήσει τον ελληνικό λαό ως "αχάριστο" επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του».
«Εκφράζουμε την "αλληλεγγύη" μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημα του», σχολιάζει σκωπτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει στο ίδιο πνεύμα πως «ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα "Στ. Παπασταύρου" ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής!».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν "στριμώξει", όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα».
Ολοκληρώνει δε την ανακοίνωσή του απευθύνοντας δύο ερωτήματα:
«Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη;
Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά;»
Αναλυτικά ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989:
«Έχουμε πέσει να φάμε τον Παπασταύρου, βρήκαμε τον καινούριο στόχο.
Βοήθησε την Ελλάδα o Παπασταύρου, προσέφερε πολύ σημαντικές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό.
Είναι ένα πρόσωπο που, αν ο ελληνικός λαός δεν ήταν διαχρονικά αχάριστος, θα του είχε και δρόμο με το όνομά του», είπε συγκεκριμένα.
Προσέθεσε, δε, ότι «ο Παπασταύρου είναι φίλος μου, συνεργάστηκα μαζί του στην κυβέρνηση Σαμαρά» αλλά και ότι «κάποιοι πλούσιοι τον επέλεξαν για να μην φαίνονται στην Offshore».
«O Παπασταύρου, ως τοπ δικηγόρος, είχε πελάτες που τον προσλάμβαναν, είναι ένδειξη των δυνατοτήτων του η παρουσία του στις λίστες, είχε πολύ ισχυρούς πελάτες, ήταν από τους πιο σκληρούς διαπραγματευτές, δεν μπορούσαν να τον "στριμώξουν".
Αν εναπόκειτο στη δική μου κρίση, θα τον είχα στη διαπραγματευτική ομάδα γιατί ο Thomsen δεν μπορούσε να τον "στριμώξει" τον Παπασταύρου γιατί ήξερε» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης