Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον οικονομικό εισαγγελέα καλείται και πάλι την επόμενη εβδομάδα ο Στ. Παπασταύρου

Στον οικονομικό εισαγγελέα καλείται και πάλι την επόμενη εβδομάδα ο Στ. Παπασταύρου
Θα απολογηθεί ως ύποπτος για κακουργηματικές πράξεις, με αφορμή τα νέα στοιχεία από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους που ίσως δείξουν ότι είναι ο ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας STABRI Limited
Σε νέα κατάθεση καλούν οι εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος την ερχόμενη εβδομάδα το στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, και τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή.
Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες καλούνται να καταθέσουν ως ύποπτοι για κακουργηματικές πράξεις, με αφορμή τα νέα στοιχεία που έλαβαν οι εισαγγελείς μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ελληνικά ΜΜΕ, έχουν σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της offshore εταιρίας STABRI Limited.
Η συγκεκριμένη εταιρεία περιλαμβάνεται στη λίστα Lagarde και είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου να καταβάλλει 3,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να σταματήσει η σε βάρος του ποινική έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπασταύρου είχε ισχυριστεί ότι η εταιρεία ανήκει στον οικογενειακό του φίλο Σάμπι Μιωνή.
Οι εισαγγελείς έλαβαν από τις βρετανικές Παρθένες Νήσους 450 σελίδες που περιλαμβάνουν έγγραφα δικηγορικού γραφείου, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται στη σύσταση offshore εταιριών, και emails που ενδέχεται να καταδείξουν ότι πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI είναι ο Σταύρος Παπασταύρου.
Όλα τα νέα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες του Σταύρου Παπασταύρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης