Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η υπόθεση της αξιολόγησης έχει κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος της – Την καθυστερούν σκοπιμότητες

Σκουρλέτης: Η υπόθεση της αξιολόγησης έχει κλείσει στο μεγαλύτερο μέρος της – Την καθυστερούν σκοπιμότητες
Λεονταρισμοί και αντιπολιτευτικές κορώνες το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές υποστήριξε ο υπ.Ενέργειας
Την θέση ότι «στο μεγαλύτερο μέρος της η υπόθεση της αξιολόγησης έχει κλείσει» και ότι «πολιτικοί λόγοι και σκοπιμότητες προκαλούν την καθυστέρηση» διατύπωσε ο υπουργός Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «το ζητούμενο είναι να ενοποιηθούν οι απόψεις της Ευρωπαϊκής πλευράς».
«Η αδυναμία της Ευρωπαϊκής πλευράς να απαντήσει σύντομα κλείνοντας την υπόθεση της αξιολόγησης είναι πολύ επικίνδυνη και για την Ευρώπη.
Γιατί συντρέχουν και άλλοι λόγοι όπως το προσφυγικό το δημοψήφισμα στην Βρετανία.
Το ΔΝΤ πάντα είχε υπερβολικές απαιτήσεις.
Το θέμα είναι ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην ευρωπαϊκή πλευρά και το Ταμείο οδηγούν στην κατασπατάληση του χρόνου» είπε ο κ.Σκουρλέτης αναφέροντας πως είναι ανοιχτό το θέμα το εάν θα συμμετάσχει και με ποια μορφή το ΔΝΤ.
Αναφερόμενος στο θέμα των φορολογικών μέτρων, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «για να αξιολογήσει κανείς το φορολογικό πακέτο της Ελληνικής πλευράς πρέπει να το δει στο σύνολό του, να δει  συνολικά το αφορολόγητο τις κλίμακες και τότε θα διαπιστώσει ότι προστατεύονται τα αδύναμα στρώματα».
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά με τα όσα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τα 5,4 δις μέτρα  δεν έχουν σχέση με τα 65 δις των προηγούμενων.
Την αναγκαιότητα να παρθούν αυτά τα μέτρα την προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνώντες» τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.
Κληθείς να σχολιάσει το λουκέτο στην Ηλεκτρονική Αθηνών, ο κ.Σκουρλέτης είπε πως πρόκειται για «κακά μαντάτα», επισημαίνοντας ότι «μεγάλοι τραπεζικοί κολοσσοί ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα επειδή κάτι βλέπουν στη συνέχεια».
«Δεν έρχονται για τον Ελληνικό ήλιο.
Για να  κάνει η χώρα  το άλμα προς τα εμπρός πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση» υπογράμμισε ο υπουργός.
Ερωτηθείς σχετικά με την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τη μείωση των δαπανών στο δημόσιο, ο κ.Σκουρλέτης αναρωτήθηκε αν αυτό σημαίνει περικοπές στο δημόσιο και την υγεία ενώ όσον αφορά το αίτημα Μητσοτάκη για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, έκανε λόγο για «λεονταρισμούς και αντιπολιτευτικές κορώνες», υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης