Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με τον CEO του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων συναντήθηκε ο Γ. Δραγασάκης

Με τον CEO του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων συναντήθηκε ο Γ. Δραγασάκης
Ενδιαφέρον από τα Γερμανικά Ταμιευτήρια για συνεργασία με την Ελλάδα
Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης.
Ο κ. Bergmann ενημέρωσε τον κ. Δραγασάκη για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.
Από την πλευρά του, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση τόσο των μικρών επιχειρήσεων όσο και της τοπικής ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης