Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μουζάλας (υπ.Μεταναστευτικής Πολιτικής): Η Ειδομένη έκλεισε, το Ελληνικό θα κλείσει

Μουζάλας (υπ.Μεταναστευτικής Πολιτικής): Η Ειδομένη έκλεισε, το Ελληνικό θα κλείσει
Ποτέ ανάλογη περίπτωση όπως η Ειδομένη, παγκόσμια δεν έχει αντιμετωπιστεί τόσο έγκαιρα είπε ο κ.Μουζάλας
Την θέση ότι μετά το κλείσιμο της Ειδομένης, άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι να κλείσει και το Ελληνικό διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ.Μουζάλας.
«Η Ειδομένη έκλεισε, και το Ελληνικό θα κλείσει.
Κατά την άποψή μου, ποτέ ανάλογη περίπτωση όπως η Ειδομένη, παγκόσμια, δεν έχει αντιμετωπιστεί τόσο έγκαιρα.
Επί τόσους μήνες, δεν είχαμε κανένα στοιχείο επιδημιολογίας, που σημαίνει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
Στο Ελληνικό, αναγκαστήκαμε και ανοίξαμε και τις αφίξεις.
Κάποια στιγμή, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εκεί, έφτασαν τους έξι χιλιάδες.
Είναι προτεραιότητα το Ελληνικό.
Θα κλείσει.
Δεν μπορώ να σας πω χρονικά πότε.
Όταν λέω κάτι συνήθως γίνεται.
Αυτές είναι οι επόμενες κινήσεις μας.
Να αδειάσει το Ελληνικό» είπε ο κ.Μουζάλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη για την Ειδομένη και το Ελληνικό.
Νωρίτερα σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μουζάλας είχε υποστηρίξει ότι στην Ειδομένη από τους 8.500 με 9.000 ανθρώπους, έχουν μείνει περίπου 2.000 άτομα, τα οποία και αυτά θα απομακρυνθούν τις επόμενες ημέρες.
«Η Ειδομένη θα καθαρίσει και θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί», τόνισε μιλώντας στο Μega ο κ.Μουζάλας, ο οποίος υπογράμμισε πως δόθηκε προτεραιότητα στο θέμα της Ειδομένης ούτως ώστε να σταματήσει «το αίσχος της φαβέλας», κάνοντας λόγο για πρότυπη αστυνομική επιχείρηση.
Όπως είπε, αμέσως μετά η προτεραιότητα θα δοθεί στην εκκένωση του Ελληνικού και του Πειραιά, τονίζοντας ότι δεν ισχύουν τα περί υγειονομικής βόμβας.
Ο κ.Μουζάλας απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση αυτών των επιχειρήσεων, αναφέροντας ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν μείνει 2.000 άνθρωποι.
Όπως είπε, μετά και την επιχείρηση που θα γίνει στο Ελληνικό θα μπει σε εφαρμογή από τα μέσα Ιουνίου και μετά το δεύτερο στάδιο του σχεδίου του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με το οποίο και θα επιμεριστούν πλέον οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναλογικά σε όλους τους δήμους και περιφέρειες της χώρας.
Ερωτηθείς για το τί θα γίνει με τους περίπου 55.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα τόνισε ότι ένας μεγάλος αριθμός που θα ξεπεράσει τις 10.000 - 15.000 θα μετεγκατασταθεί προς την Ευρώπη ενώ ένας άλλος αριθμός θα επωφεληθεί του προγράμματος οικειοθελούς επιστροφής.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι κάποιοι θα μείνουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μια τάξη μεγέθους των 10.000 - 15.000, αναγνωρίζοντας και ότι ορισμένοι θα επιστραφούν στις χώρες τους ως παράτυποι μετανάστες μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης