Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Επιστολή Μητσοτάκη στο Βούτση - Ανησυχία για τις πρακτικές της κυβέρνησης στη Βουλή

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Επιστολή Μητσοτάκη στο Βούτση - Ανησυχία για τις πρακτικές της κυβέρνησης στη Βουλή
Ο πρόεδρος της ΝΔ στηλιτεύει τις συνεχείς απουσίες υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
Τετρασέλιδη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας τις πολλές καταγεγραμμένες απουσίες υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Όπως είπε ο κ.Κουμουτσάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ.Μητσοτάκης εκφράζει στην επιστολή του τη βαθύτατη ανησυχία του για τις πρακτικές της κυβέρνησης και ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτού του σημαντικού προβλήματος Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο κ.Μητσοτάκης θέτει θέματα που αφορούν στον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία προκύπτουν, είτε από κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου.
Στην επιστολή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, ειδικότερα στη συχνότητα νομοθέτησης με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες συνταγματικές προϋποθέσεις, στην κατάθεση μεγάλου αριθμού άσχετων τροπολογιών στα συζητούμενα νομοσχέδια, καθώς και στην αντικατάσταση ολόκληρων άρθρων νομοσχεδίων - λίγο πριν την ψήφισή τους - με πρόσχημα νομοτεχνικές βελτιώσεις.
Επιπλέον, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνει την επιλεκτική προτεραιότητα στα αιτήματα Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών, καθώς και την συστηματική υποβάθμιση του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ευθύνη Υπουργών, που αρνούνται να προσέλθουν στη Βουλή.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης