Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Η συμπεριφορά της Ελλάδας την έχει απομακρύνει από το κέντρο των αποφάσεων στην Ε.Ε.

Στ. Θεοδωράκης: Η συμπεριφορά της Ελλάδας την έχει απομακρύνει από το κέντρο των αποφάσεων στην Ε.Ε.
Ο κ. Chantepy μίλησε για το φόβο της τρομοκρατίας και για την ανάγκη να νιώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ασφαλείς στο σπίτι τους
Η συμπεριφορά που έχει επιδείξει η Ελλάδα την έχει απομακρύνει από το κέντρο των αποφάσεων σε μία από τις κρισιμότερες στιγμές στην ιστορία της Ευρώπης, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής (28/6) του συνάντηση με τον Γάλλο Πρέσβη, Christophe Chantepy.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις συνέπειες του Brexit, αλλά και για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ε.Ε.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε τη θέση του ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει η Ευρώπη να ακολουθήσει τη γραμμή της γρήγορης ενοποίησης.
Ο κ. Chantepy μίλησε για το φόβο της τρομοκρατίας και για την ανάγκη να νιώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες ασφαλείς στο σπίτι τους, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως η Βρετανία πρέπει να ενεργοποιήσει το συντομότερο δυνατό το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας για την έξοδο της από την Ε.Ε, γιατί οι καθυστερήσεις πλήττουν την Ε.Ε.
Η συζήτηση πήγε και στην εσωτερική πολιτική σκηνή, με τον Γάλλο πρέσβη να ρωτάει τον επικεφαλής του Ποταμιού για την πρόταση του περί συσπείρωσης του κεντρώου χώρου και τον Σταύρο Θεοδωράκη να του εξηγεί πως οι παλιές κομματικές αντιλήψεις πρέπει να ξεπεραστούν, και πως ο ίδιος κρίνει πως η εκλογή του νέου αρχηγού του χώρου από τη βάση, από τους απλούς πολίτες χωρίς όρους, θα δώσει νέα πνοή στο κατακερματισμένο κέντρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης