Τελευταία Νέα
Πολιτική

Galbreith: Το σχέδιο Χ του Βαρουφάκη θα εφαρμοζόταν μόνο αν η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να φύγει από το ευρώ

tags :
Galbreith: Το σχέδιο Χ του Βαρουφάκη θα εφαρμοζόταν μόνο αν η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να φύγει από το ευρώ
To σχέδιο Χ ήταν ένα προκαταρκτικό έκτακτο σχέδιο, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη
Το σχέδιο Χ του πρώην υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη θα εφαρμοζόταν μόνο στην περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να φύγει από το ευρώ, αναφέρει σε άρθρο του στο Diem 25, ο G. Galbreith, μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις στο βιβλίο του.
Όπως αναφέρει, το σχέδιο Χ ήταν ένα προκαταρκτικό έκτακτο σχέδιο, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στην περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Όπως τονίζει, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε αναγκαστικά να προετοιμαστεί για το χειρότερο.
«Ηταν απαραίτητο να προετοιμαστούμε για το χειρότερο.
Μαζί με μια μικρή ομάδα εργαστήκαμε για περίπου έξι εβδομάδες πάνω στο σχέδιο αυτό και καταθέσαμε ένα υπόμνημα με την ονομασία “Plan Χ”, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου», τονίζει.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστός οικονομολόγος και στενός φίλος του Γ. Βαρουφάκη, «προετοιμαζόμασταν για ένα σενάριο το οποίο όλοι ελπίζαμε να αποφευχθεί».
«Στο τέλος της ημέρας, ο Γ. Βαρουφάκης συζήτησε το σχέδιο με τον πρωθυπουργό και ο Α. Τσίπρας έλαβε την απόφασή του, όπως γνωρίζουμε όλοι.
Έφυγα από την Ελλάδα στις 7 Ιουλίου 2015 με ανάμεικτα συναισθήματα.
Αφενός επιθυμούσα ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό, αφετέρου ένιωσα ικανοποιημένος που προσέφερα τις υπηρεσίες μου για έναν καλό σκοπό», σημειώνει ο Galbraith. 
Όσον αφορά τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο καθηγητής πανεπιστημίου τονίζει εκφράζει την εκτίμησή του ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και στενός του φίλος, έφερε εις πέρας τα καθήκοντά του με αφοσίωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης