Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Αυτή τη στιγμή δεν είναι άπειρες οι άδειες τις οποίες μπορεί να σηκώσει η αγορά, σημείωσε σχετικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ 
«Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», κατέστησε σαφές η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ενώ επισήμανε ότι «αυτό [αν είχε υπήρχε σχέδιο] το έχει απαντήσει πολλάκις και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας».
Η Ρ. Σβίγκου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως «βασίζεται σε τέτοιου είδους σενάρια και σε τέτοιου είδους ιστορίες για “αγρίους”, δείχνοντας το δικό της πολιτικό κενό και τη δική της έλλειψη πολιτικής στρατηγικής».
Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, υποστήριξε ότι «αυτό που πρέπει να κάνει η κάθε κυβέρνηση, είναι να είναι σε εγρήγορση και να προστατεύει τη χώρα από ενδεχόμενες δυσκολίες και σενάρια άλλων κύκλων», υπογραμμίζοντας πως «αυτό, όμως, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από σχέδια και θεωρίες συνομωσίας για έξοδο από το ευρώ».
Υπενθύμισε, δε, ότι αντίστοιχες κατηγορίες δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, με την ίδια την πραγματικότητα να έχει αποδείξει ότι δεν ευσταθούν.
Κληθείσα να σχολιάσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, σημείωσε ότι καταρτίστηκε με βάση τις συγκεκριμένες μελέτες και για την οικονομική βιωσιμότητα των σχημάτων και παρέπεμψε στη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή, που έχει συσταθεί στη Βουλή, για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να προσθέσει πως μια απλή ανάγνωση των σχετικών ρεπορτάζ, «δείχνει ότι η βιωσιμότητά τους εξαρτιόταν από “θαλασσοδάνεια”, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαν να αποπληρώνουν, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα».
«Από αυτό», είπε, «βγάζουμε το συμπέρασμα, και με δεδομένο το πώς έχουν αλλάξει τα έσοδα από τη διαφήμιση, ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι άπειρες οι άδειες τις οποίες μπορεί να σηκώσει η αγορά».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης