Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί "φωνάζουν" στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Siemens; - Η συνάντηση Τσίπρα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Γιατί
Τώρα θυμήθηκε ο πρωθυπουργός να συναντήσει την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τη συγχαρεί για τα νέα της καθήκοντα; 
Σάλος προκλήθηκε μετά την επ' αόριστον αναβολή που πήρε η δίκη για το σκάνδαλο της Siemens, καθώς όπως φαίνεται η δικαιοσύνη χάθηκε στη... μετάφραση.
Αν και η δίκη αυτή "σέρνεται" για περίπου 10 χρόνια ωστόσο κατά ένα… περίεργο τρόπο και για ασήμαντο πραγματικά λόγο η δίκη αναβλήθηκε με πολλούς να μιλάνε ανοιχτά για τον κίνδυνο της παραγραφής των αδικημάτων.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.
Θέμα με την μετάφραση είχε δημιουργηθεί και την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη (5/7) όταν το δικαστήριο διέκοψε καθώς στην αίθουσα δεν υπήρχε ούτε μεταφραστής (!).
Δεν ήξεραν ότι θα χρειαστεί μεταφραστής καθώς οι κατηγορούμενοι δεν μιλάνε την ελληνική γλώσσα;
Για ποιον λόγο στην κυβέρνηση εμφανίζονται έξαλλοι για την χθεσινή εξέλιξη (επί αριστερής κυβέρνησης που ως μόνιμη επωδό της έχει την πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς) ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν (π.χ. με την υπόθεση Βγενόπουλου) η υπόθεση χρειάστηκε ελάχιστες μέρες για να κλείσει και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη;
Πως γίνεται μια τόσο σοβαρή υπόθεση που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο και στους Έλληνες φορολογούμενους δεκάδες δισεκατομμύρια να καταλήξει ουσιαστικά σε φιάσκο και για αυτό τον σκανδαλώδη λόγο;
Επειδή δεν είχε μεταφραστεί το παραπεμπτικό βούλευμα;
Επιτρέπεται η υπόθεση της Siemens που προεκλογικά τουλάχιστον την είχε κάνει σημαία ο Αλέξης Τσίπρας να πέσει στο κενό και τελικά το υπουργείο Εξωτερικών και το Μέγαρο Μαξίμου να τσακώνονται με τους δικαστικούς για το ποιος ευθύνεται;

Το tweet του Καμμένου για το... κύκλωμα

Πάντως, ιδιαίτερης σημασίας είναι το tweet του Πάνου Καμμένου με αφορμή την δίκη της Siemens.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Το ίδιο κύκλωμα που δεν μετέφρασε το βούλευμα για τη Siemens μήπως "φρόντισε" να μην αντικατασταθεί ο ασθενής πρόεδρος στη δίκη Μαντέλη;;;;;».
Ουσιαστικά δηλ. ο Καμμένος μιλάει ανοιχτά για την ύπαρξη κυκλώματος στη Δικαιοσύνη που είχε παρέμβει και στη δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, οποίος είχε παραδεχθεί ότι ήταν αποδέκτης 450.000 μάρκων από τη Siemens ως προεκλογική χορηγία.

Οι... συναντήσεις του Τσίπρα

Στο μεταξύ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη σκιά του χθεσινού φιάσκου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι με τη νέα Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, και στη συνέχεια με τη νέα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση μια μέρα μετά την επ' αόριστον αναβολή της δίκης Siemens;
Πάντως, η επίσημη δικαιολογία του Μεγάρου Μαξίμου είναι η πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων από τις δύο ανώτατες δικαστικές λειτουργούς.
Για την ιστορία πάντως επισημαίνεται ότι η κ. Δημητρίου επιλέγει από την κυβέρνηση γι' αυτή τη θέση από τις αρχές Ιουνίου, ενώ η κ. Θεοτοκάτου ορίστηκε πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον Οκτώβριο του 2015 (!).
Έπειτα από το τόσο καιρό λοιπόν και συμπτωματικά μετά τη χθεσινό φιάσκο στη δίκη της Siemens, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να συναντηθεί μαζί τους για να τους συγχαρεί.
Κι όλα αυτά 19 χρόνια μετά την προμήθεια των ψηφιακών της Siemens στον ΟΤΕ και 10 χρόνια μετά την έναρξη της διερεύνησης στη χώρα μας του πλέον συζητημένου, αλλά και πολύπλευρου πολιτικά σκανδάλου αλλά και μετά από 7 μήνες αναβολών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης