Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 18/7 ο Επίτροπος Moscovici – Συνάντηση με Τσίπρα

tags :
Στην Ελλάδα τη Δευτέρα 18/7 ο Επίτροπος Moscovici – Συνάντηση με Τσίπρα
Ομιλία Moscovici στη Βουλή με θέμα «Κτίζοντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας»
Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, ο οποίος αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και να απευθύνει ομιλία στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναμένεται να εξετάσουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας και εφαρμογής του προγράμματος καθώς και να αναλύσουν τα τεκταινόμενα στην Ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία αλλά και την απόφαση για επιβολή κυρώσεων προς την Ισπανία και την Πορτογαλία για αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς τους στόχους.
Μάλιστα δεν αποκλείεται στη συνάντηση αυτή, ο Αλέξης Τσίπρας να θέσει και το θέμα του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είχε εξαγγείλει τον περασμένο Μάιο, αναφέροντας πως σε αυτό θα καταλήγουν τα χρήματα που θα περισσεύουν από το πρωτογενές πλεόνασμα προκειμένου να ενισχυθούν τα πιο αδύναμα νοικοκυριά και πολίτες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα μιλήσει στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα «Χτίζοντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας».
Σε σημερινές του δηλώσεις και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κυρώσεων κατά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, ο Moscovici ευχήθηκε η Ευρωζώνη «να κινηθεί προς μηδενικές κυρώσεις» σε βάρος των δύο χωρών.
«Ποτέ δεν υπήρξα υποστηρικτής της λιτότητας, δεν πιστεύω ότι οι κανόνες γίνονται για να τιμωρούν, δεν πιστεύω ότι οι κυρώσεις είναι η κατάλληλη απάντηση για όλα.
Η διαδικασία που κινήθηκε από την ευρωζώνη είναι περισσότερο μια διαδικασία παρακίνησης για μείωση των ελλειμμάτων παρά μια διαδικασία τιμωρίας» υποστήριξε ο Moscovici.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης