Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ο εκλογικός νόμος κινείται στο πλαίσιο εμβάθυνσης της δημοκρατίας
Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την απλή αναλογική, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
«Δεν θυμήθηκε τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά την απλή αναλογική.
Είναι μια πάγια θέση.
Αποτελεί την αποτύπωση μιας διακηρυγμένης θέσης και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των αριστερών δυνάμεων από καταβολής ελληνικού πολιτικού συστήματος», είπε χαρακτηριστικά.
Η ίδια εξέφρασε την εκτίμηση ότι «αποτυπώνει και τη βούληση των πολιτών, ώστε η ψήφος τους να αντιπροσωπεύεται και να εκφράζεται πλήρως η λαϊκή βούληση.
Είναι μεγάλη ευκαιρία για όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την εμβάθυνση της δημοκρατίας να τον στηρίξουν».
Αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ, η κ. Σβίγκου δήλωσε ότι «έχει διακηρυγμένες θέσεις για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την καθιέρωση της απλής αναλογικής, άλλαξε αυτές τις θέσεις».
Η ίδια συνέχισε λέγοντας «είδαμε χτες την κ. Γεννηματά να λέει ότι πρέπει να παγώσει η ψήφιση του νόμου, γιατί δεν είναι η περίοδος για να τεθεί το θέμα.
Αυτή είναι μία στάση κατώτερη των περιστάσεων και θα πρέπει και η ίδια η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία καταλαβαίνω ότι συνθλίβεται ανάμεσα σε διαφορετικές εσωκομματικές επιδιώξεις, να αποφασίσει αν θα συνταχθεί με μια συντηρητική αντίληψη, που θέλει ένα εκλογικό σύστημα όπου να μην αντιστοιχούν οι κυβερνήσεις στις ψήφους των πολιτών αλλά να υποβοηθούνται από τα εκλογικά συστήματα ή αν θα συνταχθεί με μια προοδευτική αντίληψη όπως κάνουν και οι υπόλοιπες δυνάμεις στην Ευρώπη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης