Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καταγγέλλει ο Τζαβάρας (ΝΔ) τη μη πρόσκληση κομμάτων από την Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Καταγγέλλει ο Τζαβάρας (ΝΔ) τη μη πρόσκληση κομμάτων από την Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς
«Η παράλειψη αυτή προδίδει τη στενή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για τόσο ζωτικής σημασίας ζητήματα»
Με αφορμή την ημερίδα με θέμα «15 μήνες Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς» που διοργάνωσε σήμερα 21/7 η αρμόδια Αρχή, ο Κωνστανντίνος Τζαβάρας κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν προσεκλήθησαν σε αύτη πολιτικά κόμματα.
«Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, μετά από σιωπή και απραξία δύο περίπου ετών, παρουσίασε σήμερα την πρώτη ετήσια έκθεσή της, σε ειδική λαμπρή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Παρά όμως την πολυτελή παράσταση και την επιμελή διοργάνωση της εκδήλωσης, δεν ελήφθη πρόνοια να κληθούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτήν τα πολιτικά κόμματα!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας:
«Η παράλειψη αυτή προδίδει τη στενή αντίληψη που έχει η κυβέρνηση για τόσο ζωτικής σημασίας ζητήματα, όπως αυτά της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς, καθώς και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον της για συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.
Μοναδική εξαίρεση από την κακοφωνία αυτή αποτελεί η βράβευση ενός σημαντικού Έλληνα πολιτικού, του Γιώργου Σούρλα, ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, πρώην Υπουργού, Αντιπροέδρου της Βουλής και Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς άνοιξε καινούργιους δρόμους και άφησε, με την επιμονή του και τον ασυμβίβαστο αγώνα του, μια πολύτιμη παρακαταθήκη.
Εμμέσως πλην σαφώς, με την ενέργειά της αυτή η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς αναγνωρίζει τη μεγάλη συμβολή της προηγούμενης κυβέρνησης στον τομέα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς, αφού αυτήν την αρμοδιότητα είχε, για την περίοδο 2012 – 2014, ο τιμώμενος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης