Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση αν δεν υπάρξει απλή αναλογική

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων): Δεν μπαίνω σε κυβέρνηση αν δεν υπάρξει απλή αναλογική
"Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης", τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
«Δεν μπαίνω εγώ σε κυβέρνηση αν δεν γίνει απλή αναλογική», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), τονίζοντας ότι «μετά τις εκλογές, όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα», ο ίδιος δεν θα πάρει πάρω ούτε ένα υπουργείο, ούτε πέντε, αλλά περισσότερα και θα παίξει «σημαντικό ρόλο».
«Ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης.
 Να βοηθάω, να συμβουλεύω, να κουβεντιάζω και με τους μεν και με τους δε και να επικουρώ προς κατεύθυνση οικουμενική, δηλαδή προς κατεύθυνση εξεύρεσης κοινών αποδεκτά λύσεων, αυτό ναι θα το κάνω, αλλά τήβεννο υπουργού δεν φοράω, ούτε εγώ ούτε κανένας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης δηλώνει πως είναι οργισμένος με τη στάση της κ. Γεννηματά που δεν ψήφισε τον νέο εκλογικό νόμο.
Όπως αναφέρει «είμαι οργισμένος με τη στάση της κ. Γεννηματά, είμαι πολύ οργισμένος διότι προδώσανε τα ιερά και τα όσια της δημοκρατικής παράταξης η απλή αναλογική είναι τα ιερά και τα όσια...
Ψηφίσανε μαζί με τον Μητσοτάκη να μην ισχύσει από αυτή τη φορά, άρα τι να είμαι ευχαριστημένος, που θα γίνουν εκλογές τώρα και θα πάρει 50 έδρες δώρο ο Μητσοτάκης με την ψήφο της κ. Γεννηματά;».
Υπογραμμίζει δε, πως «η απλή αναλογική είναι η ψυχή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Την απλή αναλογική εγώ τη θέλω, ο Λεβέντης, ο Τσίπρας αναγκάζεται να τη θέλει.
Εγώ τη θέλω ο Λεβέντης την απλή αναλογική, η Ένωση Κεντρώων θέλει την απλή αναλογική, ο Τσίπρας σύρεται προς την λύση αυτή».
Σημειώνει πως κράτος χωρίς απλή αναλογική δεν είναι δημοκρατικό κράτος.
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο πρωθυπουργός «σύρθηκε» προς την απλή αναλογική, καθώς «ο πρώτος νόμος που έπρεπε να φέρουν όταν εξελέγησαν ήταν η απλή αναλογική, είναι αίτημα της Αριστεράς και του Κέντρου».
Επιπλέον, απορρίπτει τους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι ο πρωθυπουργός προχώρησε στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής για να κλείσει τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει «όχι τον πιστεύω, και από τη συζήτηση που κάναμε με τον Τσίπρα, ότι έχει πειστεί ενάμιση χρόνο που είναι στην πρωθυπουργία ότι δεν κυβερνιέται μια χώρα από μονοκομματικές κυβερνήσεις και θέλει να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασιών».
Ακόμη, ο κ. Λεβέντης αρνείται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με την παρούσα κυβέρνηση, «ρόλο τσόντας δεν παίζει ο Λεβέντης», λέει και προσθέτει ότι «μετά τις εκλογές, όταν η Ένωση Κεντρώων είναι τρίτο κόμμα», «θα παίξω σημαντικό ρόλο».
Σχετικά με το αν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και με το μπόνους των 50 εδρών, τον έχει ανάγκη για να κυβερνήσει και αν ο ίδιος  θα συνεργαστεί, απαντά «βεβαίως αν δεχθεί τους όρους μου».
Όπως εξηγεί ο κ. Λεβέντης , «αν δεχθεί τους όρους να διώξουμε από το Δημόσιο τους αργόμισθους, να γίνουν οι πολλαπλές συντάξεις 330.000 συμπολιτών μας μια σύνταξη, να συγχωνευτούν σε μια, γιατί έχουμε 330.000 τριπλοσυνταξιούχους, και μην είναι πάνω από 1.500 ευρώ αυτή η μια.
Τρίτον οι συντάξεις των πλουσίων να κοπούν, είναι 80.000 συντάξεις που έχουν πάνω από 3.000 εισόδημα μηνιαίως, να κοπούν όπως στην Αυστραλία προκειμένου να επιδοτήσουμε πολύτεκνους, μονογονικές μάνες, αναπήρους και ανθρώπους δυστυχισμένους.
Αν υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές και όχι να ρίχνουμε στου φτωχού την κεφάλα τα βάρη, αλλά να πληρώσουν και οι μόνιμα απόντες από τις πληρωμές εύποροι Έλληνες, αν γίνει αυτό εγώ είμαι μέσα.
Και η απλή αναλογική βέβαια.
 Δεν μπαίνω εγώ σε κυβέρνηση αν δεν γίνει απλή αναλογική».
Δηλώνει δε, πως δεν είναι κοντά του ως πρόσωπο ούτε ο  κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας μάλιστα ότι  «και οι δυο είναι μακριά μου, γιατί εγώ είμαι δημοκράτης, εμένα η ψυχή μου δονείται για δικαιοσύνη, ενώ αυτοί ζήσανε μέσα στα ρουσφέτια, μέσα στη συναλλαγή, μέσα στις πελατειακές σχέσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης