Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε ρόλο... Τσίπρα ο Δραγασάκης: Δεν είχαμε Plan B - Αν είχαμε θα το είχαμε εφαρμόσει

Σε ρόλο... Τσίπρα ο Δραγασάκης: Δεν είχαμε Plan B - Αν είχαμε θα το είχαμε εφαρμόσει
Ο πρωθυπουργός τελικά δεν συμμετείχε στη συζήτηση της Βουλής για την εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο και τα capital controls
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναγκάστηκε τελικά να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στη συζήτηση στη Βουλή του αιτήματος που κατέθεσε η ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls και το Plan X.
Κι αυτό γιατί τελικά ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετείχε στη συζήτηση με κυβερνητικές πηγές να υποστηρίζουν ότι σε τέτοιες συζητήσεις δεν είναι απαραίτητο να συμμετέχει κι ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Δραγασάκης λοιπόν προσπαθώντας να υπερασπιστεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015 επεσήμανε ότι η πρόταση της ΝΔ αντανακλά την αμηχανία της δεξιάς παράταξης και τη δυσκολία της να μιλήσει για το παρελθόν και το μέλλον.
«Αν μιλήσει για το παρελθόν πρέπει να μιλήσει και για τις ευθύνες της για την χρεοκοπία της χώρας.
Αν μιλήσει για το μέλλον θα αποκαλύψει την ένδεια επιχειρημάτων και σχεδιασμού.
Ετσι κατασκευάζει παραμύθια» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα γεγονότα του 2015, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια μάχη που δεν έχει τελειώσει για την κυβέρνηση.
«Παλέψαμε για μια συμφωνία που θα σέβονταν τη βούληση του λαού αλλά και τους κανόνες της Ευρώπης» επεσήμανε ο ίδιος.
Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η πρόταση της κυβέρνησης ήταν η καλύτερη δυνατή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι μπορεί να χάθηκε η μάχη το 2015 αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.
Τέλος, όσον αφορά στο Plan B, ο κ. Δραγασάκης είπε «μας εγκαλείται για κάτι που δεν συνέβη.
Αν το είχαμε θα το είχαμε εφαρμόσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης