Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Ο Zelensky συγκάλεσε εκτάκτως το στράτευμα, δραματική η κατάσταση στο μέτωπο

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Ο Zelensky συγκάλεσε εκτάκτως το στράτευμα, δραματική η κατάσταση στο μέτωπο
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η κατάσταση για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη και η ρωσική επίθεση κερδίζει δυναμική
Ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky συγκέντρωσε επειγόντως την διοίκηση από το Γενικό Επιτελείο λόγω της κατάστασης των Oυκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Ο Zelensky συγκάλεσε ολόκληρο το Γενικό Επιτελείο και διέταξε τον στρατό να κρατήσει τις θέσεις του με οποιοδήποτε κόστος, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες υποχωρήσεις», ισχυρίζεται ο Αλέξανδρος Μερκούρης.
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η κατάσταση για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά δύσκολη και η ρωσική επίθεση κερδίζει δυναμική.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από μια σειρά σοβαρών αποτυχιών της Ουκρανίας, η Δύση άρχισε να απαιτεί από την ουκρανική ηγεσία να σταματήσει την κατάρρευση του μετώπου.
Ο ρωσικός στρατός, έχοντας νικήσει τις προωθούμενες δυνάμεις των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2023, στη συνέχεια εξαπέλυσε αρκετές ευαίσθητες αντεπιθέσεις στον εχθρό και προχώρησε, απελευθερώνοντας Marinka, Avdiivka, Pervomaiskoe, Bogdanovka, Novomikhailovka, Novobakhmutovka και έναν αριθμό άλλων οικισμών στο Donbass.
Ο ρωσικός στρατός επεκτείνει επίσης τη ζώνη ελέγχου του στο Berdychi και το Georgievka.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης