Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χ. Θεοχάρης: Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση - Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποτύχει

Χ. Θεοχάρης: Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση -  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποτύχει
"H λύση είναι η ορθή διακυβέρνηση της χώρας", σύμφωνα με τον Χ. Θεοχάρη
«Οι πρόωρες εκλογές δεν είναι λύση για τον τόπο», ενώ «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποτύχει», ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χ. Θεοχάρης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τονίζοντας ότι η λύση είναι η ορθή διακυβέρνηση της χώρας.
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η χώρα έχει ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης», ενώ για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών υπογραμμίζει ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού οι ενέργειες του άλλα δείχνουν και σημειώνει ότι δεν αποκλείει, στο τέλος, ο Α. Τσίπρας να αποφασίσει να «αποδράσει».
Ωστόσο, εκφράζει την την αντίθεσή του με τη ΝΔ, που ζητά επίμονα εκλογές σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν καταλαβαίνω τι προτείνει ακριβώς.
Την ίδια πολιτική απλώς καλύτερα υλοποιημένη;»
Σχετικά με την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζει ότι «δε θα έχουμε καν αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο.
Η κυβέρνηση ήδη σπρώχνει τα πάντα προς τα πίσω με το επιχείρημα πως όσο δεν ζητάμε χρήματα, δεν χρειάζεται να πιεστούμε.
Και αφού δεν διδάχθηκε από τα περσινά της παθήματα, θα βρεθεί ξανά εγκλωβισμένη».
Για τον ΕΝΦΙΑ που θεσπίστηκε επί ημερών του, ο κ. Θεοχάρης τονίζει «για τον ΕΝΦΙΑ δεν είχα εμπλοκή.
Από τότε είχα διευκρινίσει στους αρμόδιους πως είναι πρωτοφανές να έχουμε φόρο ακινήτου και φόρο περιουσίας ενσωματωμένους στον ΕΝΦΙΑ».
Υπογραμμίζει δε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτε για να τον βελτιώσει• Το αντίθετο».
Αναφερόμενος στην παραπομπή για κακούργημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, δηλώνει ότι η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου είναι πολιτική και πως διώκεται ο λάθος άνθρωπος για ανύπαρκτο έγκλημα.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «το έλλειμμα που «παραποίησε» ο κ. Γεωργίου είναι ακόμη το επίσημο της χώρας.
Ο κ. Τσακαλώτος το έχει υπογράψει στο φετινό προϋπολογισμό.
Άρα γιατί κατηγορείται;
Είναι σαν να κάνετε μήνυση για κλοπή στο σπίτι σας και να λέτε συγχρόνως πως δεν λείπει τίποτε από το σπίτι».
Ακόμη, τονίζει πως  «όσοι θεωρούν πως μπορεί μόνος του ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ να αλλάξει το έλλειμμα, δεν ξέρουν το ευρωπαϊκό στατιστικό σύστημα, ούτε πώς λειτουργούν τα προγράμματα.
Το έλλειμμα επικυρώνεται από τη Eurostat, η οποία για πρώτη φορά δεν διατηρεί επιφυλάξεις.
 Στο δεύτερο Μνημόνιο δε μπήκαμε για 2% μεγαλύτερο έλλειμμα το 2009, αλλά γιατί οι κυβερνήσεις δεν υλοποιούσαν τις δεσμεύσεις τους χωρίς να έχουν τα χρήματα να πορευθούν μόνες τους.
Είναι η ίδια τακτική με της σημερινής κυβέρνησης».
Περαιτέρω, αναφέρει πως όποτε και να γίνουν εκλογές η Δημοκρατική Ευθύνη θα κατέβει αυτόνομη με δική της πρόταση διακυβέρνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πολιτικό σύστημα θέλει εκ βάθρων αναδιάταξη. Χρειαζόμαστε κόμματα χωρίς αρχηγισμούς, έναν πρωθυπουργό διατεθειμένο να θέσει τον εαυτό του υπό τον πραγματικό έλεγχο της Δικαιοσύνης.
 Ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος, εθνική αξιοπρέπεια, μια οικονομία με υγιείς επιχειρήσεις και έμφαση στους νέους».
Σε ερώτηση για το αν η  κυβέρνηση θα καταφέρει να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Θεοχάρης απαντά πως «η κυβέρνηση στην πραγματικότητα στήνει τη δική της διαπλοκή.
Αν πραγματικά ήθελε να διορθώσει το τηλεοπτικό τοπίο, μπορούσε να το κάνει.
Δεν το κάνει όμως.
Αντιθέτως στήνει επικοινωνιακά show με «καλούς» και «κακούς» σε μια προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης με απώτερο στόχο μια νέα εποχή όπου η πληροφορία θα «εξωραΐζεται» προς χάριν της, και φυσικά θέλοντας να χτίσει τα δικά της μιντιακά τζάκια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης