Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Θα προχωρήσουν οι περιφερειακές άδειες, αρκεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ

tags :
Κρέτσος: Θα προχωρήσουν οι περιφερειακές άδειες, αρκεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ
Απολύτως λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στα κανάλια που δεν πήραν άδεια είπε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Την θέση ότι οι περιφερειακές άδειες θα προχωρήσουν, αρκεί πρώτα να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος χαρακτήρισε απόλυτα λογικό να ανησυχούν οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Κρέτσος υποστήριξε ότι «απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ανασφάλεια στο χώρο των ΜΜΕ και απλήρωτοι εργαζόμενοι ή υποαπασχολούμενοι υπάρχουν πολλά χρόνια»
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε το επιτελείο της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των καναλαρχών ο κ.Κρέτσος υποστήριξε ότι «ήταν μια εναρκτήρια συνάντηση σε άλλη βάση, γιατί για πρώτη φορά είχαμε μπροστά μας νομίμως αδειοδοτούμενους, τηλεοπτικούς σταθμούς, προσωρινούς βέβαια υπερθεματιστές, που συμμετείχαν σε διαδικασία που οργάνωσε το δημόσιο».
Σχετικά με το αίτημα των τεσσάρων να μην καταβληθεί η πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Κρέτσος δήλωσε ότι «εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος».
«Από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές.
Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου» είπε ο κ.Κρέτσος, ο οποίος τόνισε ότι οι περιφερειακές άδειες θα προχωρήσουν, πρέπει όμως να έχει προηγηθεί η συγκρότηση του ΕΣΡ.
Παράλληλα ο κ.Κρέτσος χαρακτήρισε άκαιρη προς το παρόν τη συζήτηση για τις θεματικές άδειες, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με μια κοινή υπουργική απόφαση, ότι για να γίνει αυτό απαιτείται αύξηση της διαφημιστικής αγοράς, που τώρα εκτιμάται στα 200 εκατομμύρια».
«Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει τώρα, γιατί αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να δοθεί έμφαση στη συγκρότηση του ΕΣΡ, την προκήρυξη των περιφερειακών σταθμών, των ραδιοφωνικών σταθμών και να δοθεί η μάχη καταπολέμησης του τέταρτου πυλώνα της διαπλοκής αυτών των διαφημιστικών επιστροφών» υπογράμμισε ο κ.Κρέτσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης