Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποστόλου: Μέχρι το τέλος του 2016 η ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία τροφίμων

Αποστόλου: Μέχρι το τέλος του 2016 η ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία τροφίμων
Τι ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου
Μέχρι το τέλους του 2016 αναμένεται να είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση για τη διακίνηση και εμπορία των ελληνικών τροφίμων που σχεδιάζουν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, όπως επισήμανε ο αρμόδιος, Β. Αποστόλου.
Ο κ. Αποστόλου είχε συνάντηση με αγροτικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου,  «έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, ειδικά με τις γειτονικές χώρες, και έχουμε συμφωνήσει ότι θα πρέπει να έρθουμε σε μια συνεννόηση και να αυξήσουμε αμφότερες πλευρές την αστυνόμευση, ειδικότερα στα σύνορά μας».
Κατά τον ίδιο, «εμείς σχεδιάζουμε μέσα από διαδικασίες σκαναρίσματος να έχουμε πλήρη εικόνα και να παρακολουθούμε συνεχώς ό,τι μπαίνει και βγαίνει στη χώρα μας γι' όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αφορούν ειδικότερα τον αγροτικό τομέα».
Ακόμη, ο κ. Αποστόλου, απαντώντας σε εκπροσώπους φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση και έθεσαν το θέμα της φοροδιαφυγής με την παράνομη διακίνηση προϊόντων, σημείωσε πως «το μεγάλο ζήτημα είναι να πείσουμε και να το καταλάβουν οι αγρότες ότι η τήρηση βιβλίων εσόδων - εξόδων σημαίνει όφελος για τον ίδιο τον παραγωγό.
Τον εκμεταλλεύονται και δεν το έχει καταλάβει ακόμα».
Κάνοντας αναφορά στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι θα προκηρυχθούν μέτρα εντός του τρέχοντος έτους, ενώ όπως είπε, είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των 1,5 δισ. ευρώ που θα διατεθούν για επενδύσεις σε διάφορα πεδία του πρωτογενούς τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης