Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Απόλυτα διαφανής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Αστεία τα περί διαπλοκής

tags :
Κρέτσος: Απόλυτα διαφανής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες – Αστεία τα περί διαπλοκής
Να σοβαρευτεί η ΝΔ και να έλθει να συζητήσουμε πώς θα συγκροτήσουμε ένα ισχυρό και δυνατό ΕΣΡ είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Την θέση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υπήρξε απόλυτα διαφανής διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ.Κρέτσος, χαρακτηρίζοντας αστεία τα όσα λέγονται περί νέας διαπλοκής από την κυβέρνηση.
«Η σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση είναι γιατί 27 χρόνια δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.
Δηλαδή δεν έβαλαν τους καναλάρχες να πληρώσουν και οι καναλάρχες νέμονταν αυτό το δημόσιο αγαθό και τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, προς ίδιον όφελος.
Μιλάμε για απόλυτη διαφάνεια, αυτές είναι οι προθέσεις μας για το πώς θέλουμε τα επόμενα κανάλια να λειτουργούν και όλα τα άλλα είναι αστεία.
Αυτό φάνηκε και από τον διαγωνισμό, γιατί, όπως οργανώθηκε, η κυβέρνηση δε μπορούσε να πριμοδοτήσει καμία επιχείρηση, κανένα επιχειρηματικό συμφέρον» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Κρέτσος.
Ερωτηθείς για την απόφαση του ΣτΕ που εκκρεμεί όσον αφορά το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ.Κρέτσος υποστήριξε πως η κυβέρνηση θεωρεί πως ό,τι έκανε, ήταν απόλυτα σύννομο.
«Εγώ δε σχολιάζω ποτέ, ούτε θέλω να αναφερθώ σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη Δικαιοσύνη.
Θεωρούμε μόνο ότι κάναμε το σωστό και μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος» είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τις κατηγορίες της ΝΔ κατά του πρωθυπουργού με αφορμή τη δήλωση του στη ΔΕΘ ότι το ΣτΕ δεν πρόκειται να κρίνει παράνομο το διαγωνισμό (τοποθέτηση που η ΝΔ χαρακτήρισε ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη), έκανε λόγο για «φθηνά επικοινωνιακά τρικ».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος;
Μπορώ να σας φέρω 15 δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, που θεωρούν ότι αυτός ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και ότι το ΣτΕ θα τον ακυρώσει.
Τι να κάνουμε τώρα;
Καθένας έχει την άποψή του...
Επιτέλους η ΝΔ ας σοβαρευτεί και ας έλθει να συζητήσουμε πώς θα συγκροτήσουμε ένα ισχυρό και δυνατό ΕΣΡ» είπε ο κ.Κρέτσος, τονίζοντας ότι πλέον η κυβέρνηση αναμένει την καταβολή εντός του μήνα της πρώτης δόσης.
Επιπλέον, ο κ.Κρέτσος γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει παράταση ενός μηνός στη διαδικασία εγγραφής διαδικτυακών επιχειρήσεων στο μητρώο «on line media», που θεσπίστηκε πρόσφατα.
«Έχουμε φθάσει περίπου στις 300 εγγραφές διαδικτυακών επιχειρήσεων, θα δώσουμε έναν μήνα παράταση στο χρονικό διάστημα εγγραφής, προκειμένου να έλθουν κι άλλοι να εγγραφούν.
Στο διαδίκτυο δεν υπήρχε καμία ρύθμιση όλα αυτά τα χρόνια και πολύ συχνά έχουμε το φαινόμενο της λογοκλοπής, να κλέβουν ειδήσεις, πνευματική ιδιοκτησία και τον κόπο των δημιουργών και μάλιστα να τον αλλοιώνουν.
Αυτό είναι πρόβλημα τεράστιο και για την ελευθεροτυπία, είναι πρόβλημα για τις εργασιακές σχέσεις, διότι υπάρχουν επιχειρήσεις που λειτουργούν με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού, είναι πάνω από όλα όμως πρόβλημα για τη Δημοκρατία.
Το μητρώο on line media θα δώσει στα μέλη του και μια δυνατότητα, ένα Software να βλέπει ποιος κλέβει το περιεχόμενό του» είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης