Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Όλοι μαζί μπορούμε να θερίσουμε ό, τι αρνητικό δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια

Κουρουμπλής: Όλοι μαζί μπορούμε να θερίσουμε ό, τι αρνητικό δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια
Τι δήλωσε από την Τρίπολη ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής
Στην Τρίπολη βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην Τρίπολη, προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση για την επέτειο των 195 χρόνων από την άλωση της πόλης.
Μετά το τέλος της παρέλασης ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε πως «είναι μια μέρα συλλογικής εθνικής μνήμης.
Διότι η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη που εμπέδωσε το αίσθημα της εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο ελληνικός λαός, εκείνο τον χρόνο.
Για όλους εμάς , η ιστορική μνήμη είναι μια πηγή διδαγμάτων, αυτών της πίστης και της αποφασιστικότητας.
Σε δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός το 1821 πήρε επάνω του την υπόθεση, χωρίς να περιμένει βοήθειες από άλλους».
Τόνισε δε, πως «για άλλη μια φορά, η ιστορία επαναλαμβάνεται» συμπληρώνοντας ότι «σε μια δύσκολη περίοδο που ζει ο τόπος, ας θυμηθούμε τα λόγια του Διονυσίου Σολωμού: ‘’Για δες χέρια απελπισμένα που θερίζουνε την γη ‘’».
«Όλοι μαζί μπορούμε να θερίσουμε ό, τι αρνητικό δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και να δώσουμε την μάχη ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της στιγμής, δικαιώνοντας τους προγόνους μας, εκείνους που πραγματικά υπερασπίστηκαν την ίδια την τιμή της πατρίδας, θυσιάζοντας ό,τι καλύτερο είχαν: την ζωή τους», κατέληξε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης