Τελευταία Νέα
Πολιτική

Β. Αποστόλου: Δίνουμε μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα

Β. Αποστόλου: Δίνουμε μάχη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα
«Οι δεσμεύσεις του υπουργείου είναι η δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων»
Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί σκληρά για την παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, υποστήριξε σήμερα 30/9 ο Βαγγέλης Αποστόλου.
Μιλώντας σε ημερίδα στη Λαμία για την αγροτική παραγωγή, ο κ. Αποστόλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική του υπουργείου για τις ομάδες παραγωγών και τις συνεταιριστικές ενώσεις, την εργασία μη νόμιμων μεταναστών, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη του κόστους άρδευσης, όπως επίσης και για το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στη διακίνηση προϊόντων, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι στο τελικό στάδιο η κάρτα του αγρότη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Επίσης, προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν οι προσκλήσεις για τους νέους αγρότες, τη μεταποίηση, τη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία και τα σχέδια βελτίωσης.
«Οι δεσμεύσεις του υπουργείου είναι η δίκαιη κατανομή των κοινοτικών πόρων, η αντιμετώπιση στατιστικών στρεβλώσεων και το ορθολογικό σύστημα διαχείρισης γης και νερού», επισήμανε.
Αναφερόμενος σε τοπικά αιτήματα σημείωσε το ενδιαφέρον του υπουργείου για τις προσπάθειες να απεμπλακούν από τα προβλήματα, έργα, όπως στον ελαιώνα της Άμφισσας, όπως ο αναδασμός ανατολικής Βίστριζας, αλλά και να προχωρήσουν έργα όπως τα φράγματα Σμόκοβου, Ψαχνών και Δύστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης