Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ
Το νομοσχέδιο είναι και ένα από τα τρία προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει για την χορήγηση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας
Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις».
Το νομοσχέδιο, το οποίο είναι και ένα από τα τρία προαπαιτούμενα που έχουν απομείνει για την χορήγηση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, πιθανόν θα εξασφαλίσει μια ευρύτερη συναίνεση στην ερχόμενη Ολομέλεια για την ψήφιση του, καθώς η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δεν καταψήφισαν επί της αρχής στην επιτροπή.
Σημειώνεται πως υπέρ θα ταχθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ κατά η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
«Με το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται ο πλήρης λειτουργικός, οικονομικός και διοικητικός διαχωρισμός των υπηρεσιών αεροναυτιλίας και τελών αερολιμένων, με την σύσταση μιας ανεξάρτητης διοικητικής αρχής και η εναρμόνιση με τα διεθνώς ισχύοντα και το Ενωσιακό Δίκαιο.
Είναι σαφής η αναγκαιότητα της σύνταξης και της στήριξης του παρόντος νομοσχεδίου, που καλύπτει επαρκώς το θέμα με το οποίο ασχολείται και βάζει τους κανόνες που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του τομέα των αερομεταφορών», επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Καραναστάσης.
Η κατεπείγουσα διαδικασία με την οποία ψηφίζεται το νομοσχέδιο προκάλεσε τις σφοδρές επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης