Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρίτσης: Ο Στουρνάρας ήταν με τους άλλους στη διαπραγμάτευση – Την υπονόμευσε

Κυρίτσης: Ο Στουρνάρας ήταν με τους άλλους στη διαπραγμάτευση – Την υπονόμευσε
Ο διοικητής της ΤτΕ ήταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της κυβέρνησης είπε ο κ.Κυρίτσης
Την θέση ότι την ώρα που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με τους θεσμούς ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας έκανε τη δική του διαπραγμάτευση σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν, την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης.
«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κυρίτσης αναφερόμενος στα όσα υποστήριξε ο κ.Στουρνάρας κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα δάνεια που δόθηκαν σε ΜΜΕ και κόμματα.
«Αυτό είναι ένα πρόβλημα διότι αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» τόνισε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς σχολίασε πως ήταν θετικό που έγινε θόρυβος για το θέμα.
«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό, και νομίζω ότι θα αποδώσει» είπε ο κ.Κυρίτσης, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι απολύτως θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης