Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Ήττα της κυβέρνησης εάν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά

Φίλης: Ήττα της κυβέρνησης εάν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά
Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός το τηλεοπτικό τοπίο θα επιστρέψει στο προγενέστερο καθεστώς ασυδοσίας είπε ο υπ.Παιδείας
Την θέση πως εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, θα αποτελέσει ήττα για την κυβέρνηση διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Φίλης είπε πως εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός το τηλεοπτικό τοπίο θα επιστρέψει στο προγενέστερο καθεστώς, το οποίο χαρακτήρισε καθεστώς «ασυδοσίας» και «κιτρινισμού»,.
«Το Συμβούλιο της Επικρατείας πρέπει να εργαστεί ανεπηρέαστο» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος αρνήθηκε ότι υπάρχουν κυβερνητικές παρεμβάσεις για να υπάρξει απόφαση υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά.
Αντίθετα, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη για «ομοβροντία εκβιαστικών δηλώσεων» με στόχο τη Δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να κινηθεί βιαστικά αναφέροντας ότι εξετάζει εναλλακτικές λύσεις και ότι για αυτό τον λόγο δεν έχει καταθέσει εκ νέου την επίμαχη τροπολογία που θα προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης