Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιθανόν σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά

tags :
Πιθανόν σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου Παππά
Με αγωνία περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ
Με ιδιαίτερη αγωνία αναμένουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ΜΜΕ τη σημερινή – πέμπτη κατά σειρά – διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς θεωρείται πιθανό να υπάρξει απόφαση για το κατά πόσο ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός ή όχι.
Σύμφωνα με αρμόδια πηγή στη διάσκεψη της Δευτέρας δεν έγινε ψηφοφορία ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα, κάτι που «πιθανότατα» να γίνει αυτή τη φορά.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, κατά την τετράωρη διάσκεψη της περασμένης Δευτέρας υπήρξε διεξοδική συζήτηση με νομικά επιχειρήματα, χωρίς πάντως να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.
Όπως αναφέρεται, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι δεν σκοπεύει να εκχωρήσει στη δικαστική εξουσία το δικαίωμα της νομοθέτησης ενώ με κατηγορηματικό τρόπο υποστηρίζει ότι μια αρνητική απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του ΣτΕ, θα πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος Παππά και να συγκροτηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης