Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Όποιος οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει βαρύτατες ευθύνες

Κουρουμπλής: Όποιος οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει βαρύτατες ευθύνες
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας είπε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι όποιος οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει βαρύτατες ευθύνες διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν τολμά να ρίξει την κυβέρνηση όσο είναι σε εξέλιξη το θέμα του χρέους και το προσφυγικό.
Σε δηλώσεις του στο in.gr ο υπουργός υποστήριξε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, εκφράζοντας την πεποίθηση πως τότε τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά όσον αφορά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δραπέτευσε, επέλεξε να σηκώσει το βάρος, να βγάλει τα χώρα από αυτή την κρίση με τον πιο δίκαιο τρόπο.
Η ίδια η ζωή θα αποδείξει στο τέλος της τετραετίας αν αυτό που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση είναι το έργο για το οποίο ο ελληνικός λαός και πάλι θα εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ είμαι βέβαιος.
Είναι μια κυβέρνηση που ουσιαστικά κυβερνά έναν χρόνο -και κάτω από τι συνθήκες, δεν πήραμε ανάσα.
Και θεωρούν τώρα κάποιοι ότι θα επανέλθουν εύκολα στην κυβέρνηση;
Ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου.
 Ξέρει για ποιους ανθρώπους μιλάμε τους γνωρίζει και αναλόγως θα κρίνει όταν έρθει η ώρα» είπε ο κ.Κουρουμπλής.
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός στο σύνολό του.
Ερωτηθείς μάλιστα αν «η επιμονή Παππά οδήγησε σε ήττα την κυβέρνηση» ο κ.Κουρουμπλής απάντησε αρνητικά.
«Δεν θα το έλεγα αυτό, όχι για να προσφέρω υποστήριξη στον Νίκο Παππά, αλλά όταν κανείς σε μια τέτοια διαδικασία υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον – μια τέτοια επιλογή για πρώτη φορά έπειτα από 27 χρόνια απέδωσε 250 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο - γιατί πρέπει να δεχθεί κανείς ότι μια επιλογή όπως αυτή που έκανε ο Νίκος Παππάς οδηγεί σε ήττα, όταν - και το λέω ως νομικός - το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ΣτΕ δείχνει ότι 11 στους 14 συμβούλους είχαν την άποψη ότι δεν είναι αντισυνταγματική η διάταξη.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο νόμος δεν κρίθηκε στο σύνολό του αντισυνταγματικός, αλλά το άρθρο που αφορούσε τις αρμοδιότητες.
H κυβέρνηση βλέποντας ότι όλη αυτή η κατάσταση δημιούργησε μια αναταραχή, μια εκκρεμότητα έκανε πίσω ή έκανε ένα βήμα μπροστά καλύτερα ζητώντας να βρεθεί συναίνεση, δείχνοντας ότι έχει τη δύναμη να κάνει υπερβάσεις, για να δοθεί λύση.
Το ζήτημα είναι η αποκατάσταση - με βάση και την απόφαση του ΣτΕ του 2010 - της συνταγματικής νομιμότητας, κι όπως ξέρετε σήμερα ακόμη και με την απόφαση του ΣτΕ έχουμε συνταγματική αταξία στον χώρο αυτό» είπε ο κ.Κουρουμπλής, τονίζοντας ότι «, βλέπει και προσπάθεια εμπλεκόμενων θεσμών και προσώπων να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς».
Για τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι μπορεί να δώσει νέα δυναμική στην κυβέρνηση και αναγνωρίζει ότι πολλές φορές η χημεία των προσώπων με έναν άλλο τομέα μπορεί να είναι πιο παραγωγική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης