Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τρεις τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες

Εγκρίθηκαν από τη Βουλή οι τρεις τροπολογίες για τις τηλεοπτικές άδειες
Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες
Στην έγκριση των τριών τροπολογιών σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησε πριν λίγο η πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την τροπολογία για την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Κατά τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, ενώ παρών δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.
Η εν λόγω τροπολογία αφορά τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών και την διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Για τη δεύτερη τροπολογία που σχετίζεται με τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ (αντί για αιτιολογημένη γνώμη), υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Η τροπολογία καταψηφίσθηκε από Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την τρίτη τροπολογία σύμφωνα με την οποία ορίζεται το τίμημα για τις άδειες με σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατά η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης