Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ για ΕΣΡ: Παππάς και κυβέρνηση «μαλάκωσαν» παρά την αρχική συγκρουσιακή στάση τους

WSJ για ΕΣΡ: Παππάς και κυβέρνηση «μαλάκωσαν» παρά την αρχική συγκρουσιακή στάση τους
Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται στη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης όσον αφορά στη συγκρότηση του ΕΣΡ
Στη συναίνεση που επιτεύχθηκε κατά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής σχετικά με τη συγκρότηση του ΕΣΡ αναφέρεται δημοσίευμα της Wall Street Journal.
«Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ελλάδα αργά την Πέμπτη (σσ: 10/11/2016) ξεπέρασαν το αδιέξοδο ως προς τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τομέα της χώρας, αφού σχημάτισαν μια ανεξάρτητη αρχή που θα αναλάβει τώρα την ευθύνη για την οργάνωση της νέας διαδικασίας αδειοδότησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στον αριθμό των αδειών που θα δοθούν, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα, θα αποφασιστεί από τη νέα ανεξάρτητη αρχή.
Η Wall Street Journal κάνει και αναφορά στο διαγωνισμό που οργάνωσε η ελληνική κυβέρνηση και κατά το οποίο δόθηκαν μόνο τέσσερις άδειες, με αποτέλεσμα «αρκετοί υφιστάμενοι τηλεοπτικοί σταθμοί να βρεθούν αντιμέτωποι με το κλείσιμο.
Αλλά, η διαδικασία του πλειστηριασμού κατέπεσε στα τέλη του περασμένου μήνα (σσ. Σεπτέμβριος του 2016) από το συνταγματικό δικαστήριο της Ελλάδας».

Η στάση του Νίκου Παππά

Εν τω μεταξύ στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται ειδική αναφορά και στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.
«Παρά την αρχική συγκρουσιακή στάση της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει την επίβλεψη της διαδικασίας, έχουν μαλακώσει τη στάση τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνεται επίσης ότι τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες χωρίς να πληρώνουν αλλά και ότι η ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου ήταν στο επίκεντρο της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για να αμφισβητήσει τα κεκτημένα πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που -σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ- ελέγχουν την ελληνική δημόσια ζωή.
«Αλλά οι επικριτές της κυβέρνησης λένε ότι η μεταρρύθμιση των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε περισσότερο με μια προσπάθεια να δημιουργήσει το δικό του δίκτυο σχέσεων εξουσίας με τους νέους ιδιοκτήτες» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Τέλος, το δημοσίευμα της Wall Street Journal καταλήγει επισημαίνοντας ότι η δικαστική υπόθεση έπληξε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επικαλείται και η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις.

Η σύνθεση του νέου ΕΣΡ

Υπενθυμίζεται ότι πλέον η σύνθεση του ΕΣΡ έχει ως εξής:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος
Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης
Μέλη: Νίκος Κιάος, Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Γιώργος Πλειός, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαριδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης