Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και τέταρτο μνημόνιο

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και τέταρτο  μνημόνιο
«Μόνο με τη συλλογική μνήμη μπορείς να αντιμετωπίσεις σωστά το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
«Μόνο με τη συλλογική μνήμη μπορείς να αντιμετωπίσεις σωστά το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο», τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, από τα Ανώγεια.
Ειδικότερα, ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε για πρώτη φορά το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Ανώγεια όπου είχε συνάντηση στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Καλλέργη, εκπροσώπους φορέων και κατοίκους της περιοχής.
Οι παριστάμενοι του έθεσαν αγροτοκτηνοτροφικά θέματα, το ζήτημα των επιδοτήσεων, αλλά και θέματα που αφορούν τις υποδομές της περιοχής με κύρια αναφορά το ζήτημα της οδικής σύνδεσης των Ανωγείων με το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.
Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε  την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την στήριξη της υπαίθρου ώστε όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «να ανακουφιστεί ο κόσμος της επαρχίας ώστε να παραμείνει και να μην εγκαταλείπει τον τόπο του».
Επανέλαβε δε, ότι έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα δύσκολες ημέρες και 4ο μνημόνιο, ενώ κάλεσε τους πολίτες σε επαγρύπνηση και τους ζήτησε να συντροφευθούν με το ΚΚΕ.
Κατά την άφιξη του στα Ανώγεια ο κ Κουτσούμπας περπάτησε στους δρόμους του χωριού ενώ επισκέφθηκε και το Κέντρο Αρχαιολογίας και Πληροφόρησης.
«Αυτή η σύντομη περιήγηση που έκανα δείχνει την σημασία αυτού του τόπου που πρέπει να την μάθουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και η νεότερη γενιά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα Ανώγεια πρέπει να γίνουν τόπος προσκυνήματος μνήμης και γνώσης.
«Να έρχονται εδώ σχολεία από όλη την Ελλάδα και να μαθαίνουν από τα βάθη των αιώνων την ιστορία αυτού του τόπου από την αρχαία Ελλάδα, μέχρι σήμερα», όπως είπε.
Ακόμη, στάθηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της αντίστασης του ολοκαυτώματος του χωριού από τους ναζί και τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής και σημείωσε πως «αυτά πρέπει να περνάνε και στις νεώτερες γενιές γιατί μόνο με τη συλλογική μνήμη μπορείς να αντιμετωπίσεις σωστά το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο.
Να ανοίξουν καλύτεροι δρόμοι για το λαό και τη νεολαία».
Τέλος, με την βοήθεια τρισδιάστατων γυαλιών "ξεναγήθηκε" στους χώρο του Ιδαίου 'Αντρου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος, ενώ μετά τα Ανώγεια ο κ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το οροπέδιο της Νίδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης