Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Αν οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο την ευθύνη θα την έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Λεβέντης: Αν οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο την ευθύνη θα την έχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ο Τσίπρας «είναι όμηρος ενός επιτελείου αριστερών παλαιάς κοπής, που στην ουσία τον υποσκάπτουν», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης
«Αν οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο, την ευθύνη εξ ολοκλήρου θα την έχει ακέραια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», τονίζει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ».
«Βεβαίως και θα προκύψουν πολιτικές εξελίξεις και η χώρα, πολύ πιθανόν, θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές», προσθέτει ο κ.Λεβέντης και συνεχίζει λέγοντας ότι «η Ένωση Κεντρώων πιστεύει πως μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας που θα βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.
 Αν αυτό δεν συμβεί, τότε εκλογές.
Το κόμμα μας έχει ανοδική πορεία και δεν φοβόμαστε να κριθούμε από τον λαό».
Ο ίδιος  υπογραμμίζει πως «η β΄ αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί ή λίγο μετά, αφού η κυβέρνηση τα υπογράφει όλα και τα ψηφίζει όλα», ενώ «για το χρέος πάμε ανάποδα, δεν υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις και αξιώνουμε ρύθμιση του χρέους.
Το χρέος το έχουν τα κράτη της Ευρώπης και, για να μειωθεί πλέον ένα χρέος, πρέπει να πάρουν αποφάσεις τα εθνικά Κοινοβούλια των χωρών, γεγονός που φαίνεται πολύ δύσκολο στην παρούσα φάση.
Ωστόσο, αν εμείς κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε υπογράψει, οι δανειστές και οι ισχυροί του κόσμου θα κάνουν το καθήκον τους, αλλά αυτό θα κριθεί πολύ αργότερα».
Ακόμη, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη την επιλογή να αποκλειστούν οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης από το δείπνο στην Προεδρεία της Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρει «αν μου δινόταν η ευκαιρία, θα έλεγα στον Μπαράκ Ομπάμα ότι υπάρχει κι άλλο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση.
Για παράδειγμα, η εξάλειψη των παθογενειών, η κατάργηση των συντάξεων στους πιο εύπορους, η συγχώνευση των διπλών και τριπλών συντάξεων σε μία, με πλαφόν 1.500 ευρώ μηνιαίως, η δραστική περιστολή των δημοσίων δαπανών από οργανισμούς-φαντάσματα αλλά και η αξιολόγηση των κρατικών λειτουργών, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι αργόμισθοι στον δημόσιο τομέα, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ».
Σε ερώτηση σχετικά με το αν μπορεί να συνεργαστεί με τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς   εάν πιστέψει κανείς τις δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των επόμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Λεβέντης απαντά «δεν μπορούμε να συνεργαστούμε, υπάρχει μεγάλη ιδεολογική απόσταση».
Προσθέτει πως «αν τελικά όμως, για το καλό της χώρας, υπάρχει πεδίο συνεννόησης, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε μια κυβέρνηση ΝΔ, μόνο στήριξη και αφού κάνει δεκτά τα εννιά σημεία του κόμματος.
Η αποδοχή των εννιά σημείων είναι η αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση».
Περαιτέρω, για τη σχέση του σας με τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει ότι έχει «μια φιλική, ανθρώπινη σχέση με τον κ. Τσίπρα.
Μιλάμε τακτικά και ανταλλάσσουμε απόψεις, μέχρι εκεί…
Ειλικρινής προς εμένα ήταν όσον αφορά την απλή αναλογική, ό,τι μου είπε στο Μαξίμου που συναντηθήκαμε το έφερε στη
Βουλή. Στα υπόλοιπα θέματα όμως έχουμε μεγάλες αποστάσεις.
Είναι, δυστυχώς, όμηρος ενός επιτελείου αριστερών παλαιάς κοπής, που στην ουσία τον υποσκάπτουν».
Για την εκλογή Trump, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «ο χρόνος θα δείξει κατά πόσον ο Τραμπ θα λειτουργήσει με ωριμότητα και σοβαρότητα ή θα συνεχίσει την προεκλογική του φρενίτιδα».
Για τη σχέση του με τον Μάριο Γεωργιάδη και αν είναι ο μελλοντικός διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος ο κ. Λεβέντης αναφέρει «ο Μάριος Γεωργιάδης είναι ένας από τους βουλευτές μας.
Συμπίπτει βέβαια να είναι και γιός μου, το παιδί που μεγάλωσα και του έδωσα την ανατροφή και τις αρχές και αξίες που εγώ πιστεύω.
Στην Ένωση Κεντρώων δεν δίνουμε δαχτυλίδια.
Αν δείξει ικανότητες, αν τον αγαπήσει ο κόσμος και αν θέλει, όταν έρθει η ώρα, να είναι ένας από αυτούς που θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος, το κόμμα θα κρίνει ποιος είναι ο άξιος να με διαδεχθεί.
Μέχρι τότε όμως είναι όλοι ίσοι και τους αγαπώ όλους εξίσου».
Τέλος, αναφέρει πως μετά την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στο Κοινοβούλιο ο χρόνος που έχει είναι μηδαμινός.
«Αν λογαριάσεις τις καθημερινές συσκέψεις, τις συναντήσεις μου με φορείς, πρεσβευτές και απλούς πολίτες, την ανάγκη να παρίσταμαι σε εκδηλώσεις που με καλούν, τότε καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι και τα ίδια μου τα εγγόνια παραπονιούνται ότι με βλέπουν παρά πολύ λίγο», καταλήγει ο κ. Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης