Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, το Eurogroup στις 5/12 θα ανοίξει το δρόμο – Τσίπρας: Μέρος της λύσης η Ελλάδα

Moscovici: Να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, το Eurogroup στις 5/12 θα ανοίξει το δρόμο – Τσίπρας: Μέρος της λύσης η Ελλάδα
«Στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου μιλάμε για συμφωνία - πακέτο»
(upd) Αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γάλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ελπίζει μία συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.
«Ελπίζω σε ένα συμβιβασμό για την Ελλάδα και την Eυρωζώνη.
Στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου μιλάμε για συμφωνία - πακέτο», συμπλήρωσε, ξεκαθαρίζοντας πως η Κομισιόν ήταν και είναι υπέρ μιας ισχυρής Ελλάδας.
Στη συνέχεια, εξέφρασε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις σχετικά με την εγχώρια οικονομία, ενώ διαμήνυσε ότι «όσο η (ελληνική) κυβέρνηση αναλαμβάνει τις ευθύνες, τόσο πρέπει και οι δανειστές».
Επίσης, ο Επίτροπος μίλησε για αύξηση ανάμεσα σε 2,5 και 3% για το ελληνικό ΑΕΠ το αμέσως επόμενο έτος.

«Το ΔΝΤ πρέπει να είναι στο ελληνικό πρόγραμμα - Οι Θεσμοί είναι ενωμένοι»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20.20 η συνάντηση του Επιτρόπου Pierre Moscovici με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο κτίριο της οδού Νίκης.
Εξερχόμενος από τη συνάντηση και ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν «για να κρατήσετε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα ζητήσετε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» ο κ.Moscovici έστειλε το παρακάτω μήνυμα υπέρ της παραμονής του Ταμείου:
«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία (global deal) συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους.
Χρειαζόμαστε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα (we need to have IMF on board) και οι θεσμοί εργάζονται από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση σε πολύ καλό πνεύμα.
Δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σαν να μιλάμε για διαιρεμένους Θεσμούς.
Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

«Η Ελλάδα βλέπει φως στο τούνελ - Τα οφέλη της ανάπτυξης να δοθούν σε όσους επλήγησαν»

Την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες του ελληνικού λαού εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Pierre Moscovici.
Μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής οικονομίας», ο κ.Moscovici τόνισε πως απαραίτητη προϋπόθεση για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος είναι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας, η αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και η ενσωμάτωση ενός συστήματος κοινωνικής πρόνοιας που έχει ως στόχο, συνέπεια και αποτέλεσμα.
«Η Ελλάδα πρέπει τώρα να ολοκληρώσει μια στρατηγική ανάπτυξης και επενδύσεων που καθορίζει ένα όραμα για τα επόμενα 2-3 χρόνια.
Αλλά αυτό απαιτεί σταθερότητα και προβλεψιμότητα».
Στη συνέχεια, επισήμανε πως η χώρα μας και ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολύ δύσκολες στιγμές λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο πλέον «υπάρχει φως στο τούνελ».
«Παρά αυτήν την δύσκολη περίοδο και την αβέβαιη μετάβαση, η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν αποδείξει την αντοχή τους», σχολίασε.
Ο Επίτροπος αποτίμησε επίσης θετικά την πτώση της ανεργίας από το 27% στο 24% αλλά και το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων τους 10 πρώτους μήνες του 2016, τονίζοντας όμως πως πρέπει να γίνει ακόμα αρκετή δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι.
Συνεχίζοντας την ομιλία του, παρέθεσε τα βασικά τέσσερα στοιχεία για την εξασφάλιση της ευημερίας στη χώρα μας:

1. Το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας να επικεντρωθεί στη στήριξη των πολιτών που κινδυνεύουν να μην καρπωθούν τα οφέλη της ανάπτυξης.

2. Να βοηθήσουν όλοι με τον τρόπο τους στη διάσωση της Ελλάδας, καθώς η χώρα μας θα μπορούσε να γίνει το θετικό παράδειγμα δημοσιονομικών προσαρμογών.
«Έχοντας βιώσει τις καταστροφικές επιδράσεις της φοροδιαφυγής και της φορολογικής απάτης, η Ελλάδα είναι σε θέση να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις διεθνείς συζητήσεις για τα θέματα αυτά», ανέφερε ο Επίτροπος.

3. Η κυριότητα όλου του πολιτικού φάσματος να βοηθά στη διασφάλιση της σταθερής οικονομικής διακυβέρνησης και την αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

4. Η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
«Δεν είχα ποτέ καμία αμφιβολία ότι το μέλλον στην Ελλάδα βρίσκεται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη για μείωση της φτώχειας μέσω της στήριξης του εισοδήματος των νοικοκυριών που το χρειάζονται πραγματικά, την κοινωνική ένταξη των πολιτών μέσω της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και την επανένταξη στην αγορά εργασίας, μέσω της παροχής στοχευμένων προγραμμάτων απασχόλησης και των ευκαιριών κατάρτισης, αλλά και τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης.
«Η νομοθεσία πρέπει να διευκολύνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ασφάλιση των εργαζομένων», σχολίασε επί του θέματος.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του εξέφρασε την ανάγκη για δίκαιη κατανομή των βαρών που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις, άλλα και τη δίκαιη κατανομή των οφελών που θα προκύψουν από την ανάπτυξη στους πολίτες που επιβαρύνθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει προσηλωμένη στην παροχή βοήθειας Ελλάδα για την επίτευξη των στόχων», κατέληξε ο Γάλλος.

Κυβερν. πηγές: «Ρεαλιστικός» ο στόχος για συμφωνία στις 5/12, εκτιμούν οι Τσίπρας και Moscovici

«Ρεαλιστικό» έκριναν τον στόχο για πολιτική συμφωνία στο κρίσιμο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 οι Αλέξης Τσίπρας και Pierre Moscivici, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα παραπάνω υποστήριξαν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισήμαναν πως κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών επαναβεβαιώθηκε το χρονοδιάγραμμα για πολιτική συμφωνία για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ρύθμιση του χρέους, ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα τα εργασιακά, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει λύση που δεν θα περιλαμβάνει συλλογικές συμβάσεις, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο να απαντά πως ούτε και η Κομισιόν είναι διατεθειμένη για λύση που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Νωρίτερα, το bankingnews.gr μετέδιδε: 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Pierre Moscovici, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ.Τσίπρας επισήμανε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», σημειώνοντας πως «είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές, εμείς έχουμε ήδη αποδείξει τη βούληση μας».
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος επιβεβαίωσε πως «είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».
«Είχαμε μια πολύ πετυχημένη πρώτη αξιολόγηση και σύντομα θα επιτύχουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης.
Είναι ώρα και για εμάς (τους εταίρους) να αναλάβουμε την ευθύνη μας.
Πρέπει να ξεκινήσουμε οπωσδήποτε τη συζήτηση για το χρέος.
Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη συζήτηση.
Γνωρίζω ποια είναι τα εμπόδια και ποια είναι τα πλεονεκτήματα», τόνισε ο κ.Moscovici, ενώ συμπλήρωσε:
«Έχουμε ένα κρίσιμο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, όπου πρέπει να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξουμε τον δρόμο.
Αυτό είναι μάλλον δύσκολο να επιτευχθεί σε μια συνάντηση, αλλά θα ανοίξει τον δρόμο για μια συνολική λύση.
Θα είναι ένα παρά πολύ θετικό σήμα όχι μονό για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρωζώνη».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε πως σκοπός της χώρα μας είναι να γίνει «από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης.
Έχουμε ήδη επιτύχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης».
«Θέλουμε να είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.
Τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να καρπωθεί τα οφέλη των προσπαθειών της με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης.
Η Ελλάδα έχει απολύτως την ικανότητα για ανάκαμψη και αξίζει της εμπιστοσύνης μας», ανταπάντησε ο Επίτροπος.

Παυλόπουλος: Μεγάλο μέρος του χρέους οφείλεται σε εξοπλιστικά προγράμματα - Moscovisi: Ώρα να μιλήσουμε για το χρέος

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, P. Moscovisi.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες του P. Moscovisi για να προωθηθεί στην ΕΕ η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η αξιολόγηση, καθώς όπως είπε αυτό θα είναι προς όφελος και των δυο πλευρών.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, P. Moscovisi, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «τώρα έχει έρθει η στιγμή για να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους», είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ και για την αξιοπιστία όλου του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ότι «το ΔΝΤ πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που υπάρχουν σε κάποια ζητήματα».
Ειδικότερα, ο κ. Moscovisi υπογράμμισε «αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να υπάρξει αναγνώριση εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων, της Ευρώπης, της ανάγκης για ανάπτυξη, για κοινωνική ανάπτυξη.
Να μην θεωρούν πλέον οι Ευρωπαίοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κάτι το οποίο είναι συνώνυμο με μια τιμωρία και με μια αέναη λιτότητα.
Γνωρίζω ότι αυτή η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά είναι μια μάχη την οποία επιθυμώ να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις.
Και γι’ αυτόν τον λόγο τόνισα και τονίζω ότι το Grexit ήταν κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε ποτέ να περάσει από το μυαλό μας, κάτι το ιδιαίτερα επικίνδυνο».
Όπως είπε «πάντα τόνιζα ότι αυτή η μεγάλη οικονομία αυτής της μεγάλης Δημοκρατίας, δηλαδή της Ελλάδας, όφειλε να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης και στην καρδιά της Ευρωζώνης.
Διότι χωρίς την Ελλάδα, όλο αυτό το οικοδόμημα θα ήταν σαθρό, θα ήταν αδύναμο και θα ήταν ένα απλό οικονομικό οικοδόμημα που θα στερείτο βαθύτερου νοήματος».
Ακόμη, ο κ. Moscovisi τόνισε πόσο σημαντική είναι η πρόοδος που έχει επιτελέσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
«Όλες οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει», συμπλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος και σημείωσε ότι «η πρόοδος την οποία σημειώσατε είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική.
Να τονίσω ότι η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε έγκαιρα.
Η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη, αλλά είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.
Και μάλιστα θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω αυτό με τους αρμόδιους υπουργούς και πρωτίστως, βεβαίως, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό».
Κατά τον ίδιο, «η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία αξίζει την εμπιστοσύνη μας.
Είναι μια χώρα η οποία είναι έτοιμη τώρα ν’ αναπτυχθεί, να γνωρίσει πάλι ανάπτυξη, επενδύσεις, απασχόληση για όλους τους Έλληνες και ιδίως για τους νέους, οι οποίοι ξέρω πόσο πολύ αναμένουν κάτι τέτοιο», ενώ μεταρρύθμιση ίσον επιτυχία, είναι ο μόνος δρόμος για την επιτυχία.
Διαβεβαίωσε ότι «εφόσον οι ελληνικές αρχές κάνουν όλα αυτά τα οποία οφείλουν να κάνουν, είναι αναμφισβήτητο ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι τους θα πράξουν τα δέοντα από την δική τους πλευρά».
«Θέλω, λοιπόν, να πω σε όλους τους Έλληνες ότι τώρα έχει έρθει η στιγμή για να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους», «οιπωσδήποτε πλέον πρέπει να συζητηθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μέσω βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων», είπε ο κ. Moscovisi.
Όσον αφορά το ΔΝΤ, ο κ. Moscovisi τόνισε ότι πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή του ΔΝΤ.
Όπως είπε, «ιδιαίτερα σημαντική, κατά την άποψή μου και απαραίτητη και για την αξιοπιστία όλου του ελληνικού προγράμματος.
Όμως, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει κατά νου τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που υπάρχουν σε κάποια ζητήματα», σημειώνοντας για παράδειγμα το ζήτημα του κοινωνικού διάλογου, καθώς «είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξουν αυτές οι ευαισθησίες που θα επιτρέψουν στον κοινωνικό διάλογο να τηρήσει τα μέτρα και τα σταθμά του ευρωπαϊκού κεκτημένου».
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πολύ περισσότερο ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν μέτρα τα οποία θα επιφέρουν πλήγμα ή θα καταστρέψουν ολωσδιόλου τον ευρωπαϊκό κοινωνικό διάλογο.
Επομένως, πιστεύω ότι μόνη λύση είναι μια λύση συμβιβασμού και νομίζω ότι είμαστε αρκετά έξυπνοι να την βρούμε όλοι μαζί.
Και γι’ αυτόν τον λόγο έχω έρθει εδώ στην Ελλάδα για να προσφέρω την υποστήριξή μου και την διαβεβαίωσή μου ότι την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα και ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα συζητηθούν όλες οι παράμετροι για το ελληνικό χρέος».
Επιπλέον, τόνισε ότι ο ιδιαίτερα σημαντικός γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας, είναι κάτι το οποίο «ασφαλώς και δεν αγνοούμε, δεν παραγνωρίζουμε».
«Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιο είναι το άχθος το οποίο κουβαλάει η Ελλάδα λόγω της ιδιαιτερότητας της θέσεώς της.
Γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των συνόρων της Ελλάδας και γνωρίζουμε πόσο πολλές φορές είναι δύσκολες οι σχέσεις με τον ισχυρό γείτονά σας, την Τουρκία.
Όλ’ αυτά τα γνωρίζουμε, όπως επίσης γνωρίζουμε και το βάρος που έχει επιφέρει στην ελληνική οικονομία η υποδοχή των προσφύγων», ανέφερε.
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα αυτά θα τα λάβουμε σοβαρότατα υπόψη μας κατά τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους», κατέληξε ο κ. Moscovisi.
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος, εξήρε την συμβολή του P. Moscovisi στην αντιμετώπιση της κρίσης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Μιλώντας για το θέμα της ελληνικής κρίσης και της τρέχουσας αξιολόγησης, o κ. Παυλόπουλος τόνισε «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό.
Και νομίζω πως είναι προς όφελος και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, «σ’ αυτήν την αξιολόγηση, ειδικά στο θέμα των εργασιακών σχέσεων, θα κάνουμε αυτό που επιτρέπει το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο έχει ως μέρος τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.
Δεν μπορεί η Ελλάδα ν’αποδεχθεί - όπως δεν θα αποδεχόταν οποιαδήποτε άλλη Χώρα της ΕΕ, π.χ. η Γαλλία, η Γερμανία - μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις που θα ήταν αντίθετα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, αφού κάτι τέτοιο θα κατέπιπτε αμέσως και θα ήταν υπόλογη η Ελλάδα απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη ιδίως από την πλευρά του ΔΝΤ και να καταστεί σαφές ότι εδώ, στην Ευρώπη, έχουμε και τις δικές μας υποχρεώσεις, οι οποίες είναι τμήμα αναπόσπαστο της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».
Για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πράξει ό,τι της αναλογεί, υπογράμμισε πως «είναι ανάγκη και οι Εταίροι μας να προχωρήσουν στις ρυθμίσεις που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, πάντα με βάση τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.
Δεν μίλησε ποτέ κανείς για κούρεμα του χρέους.
Μίλησε όμως – και μιλάμε - για μεθόδους, οι οποίες είναι σύμφωνες με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ιδίως το Δίκαιο που διέπει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Σ’ αυτό πρέπει ν’ ανταποκριθούν οι Εταίροι μας».
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Χρέους.
Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι «ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας οφείλεται σε εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία προορίζονται για την αντιμετώπιση κινδύνων που εμείς δεν προκαλέσαμε.
Για την αντιμετώπιση προκλήσεων που εμείς δεν δημιουργήσαμε», ενώ «είναι εξοπλιστικά προγράμματα, με βάση τα οποία υπερασπιζόμαστε τα Ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «αυτή την ιδιαιτερότητα του χρέους μας δεν είναι δυνατόν οι Εταίροι μας να μην την λάβουν υπόψη, ιδίως όταν θα έρθει η ώρα να πάρουμε τα μέτρα εκείνα, τα οποία θα οδηγήσουν σε ελάφρυνσή του".

(Πρώτη ενημέρωση 17:48, 28 Νοεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης