Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μπορούν να σηκώσουν νέα μέτρα – Δεν θα τα δεχθεί η κυβέρνηση

Σκουρλέτης: Ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μπορούν να σηκώσουν νέα μέτρα – Δεν θα τα δεχθεί η κυβέρνηση
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις την τελευταία στιγμή είπε ο υπ. Εσωτερικών
Την θέση ότι ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μπορούν να αποδεχθούν νέα μέτρα διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί πρόταση που θα πέσει από το κεφάλι οποιουδήποτε αξιωματούχου.
«Δεν μπορεί να «σηκώσει» ούτε ο κόσμος ούτε η ελληνική οικονομία νέα μέτρα.
Θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ευελπιστούν όσοι το υποστηρίζουν.
Θα «σκάσει» πια η κατάσταση, δεν γίνεται» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Σκουρλέτης.
«Αν πέσει πάνω στο τραπέζι πρόταση επιβολής νέων μέτρων, δεν βλέπω τρόπους να την αποδεχτούν αυτή την κατάσταση.
Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί η κυβέρνηση καμία πρόταση που θα πέσει «από το κεφάλι» οποιουδήποτε αξιωματούχου» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέροντας πως «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μπορεί να έχουμε αρνητικές εξελίξεις την τελευταία στιγμή».
«Αλλά ας κρατήσουμε ότι έχουμε περισσότερες προϋποθέσεις από ό,τι τα τελευταία χρόνια για μια καλύτερη κατάληξη και σε σχέση με το χρέος και σε σχέση με τα υπόλοιπα» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτου μνημονίου, είπε ότι «αν υπάρξει τέτοιου είδους πίεση, φοβάμαι πολύ ότι τότε ενσυνείδητα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, τουλάχιστον από την άλλη πλευρά, αποφασίζουν ότι μπαίνουμε πια σε νέο περίοδο αστάθειας πολιτικής αλλά και οικονομικής».
Απαντώντας σε όσους πιθανόν να θέλουν «το κακό σενάριο» για την Ελλάδα, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι «υπάρχουν δυνάμεις  που διαβάζουν με τέτοιον τρόπο τα γεγονότα και αν τελικά επικρατήσουν οι φωνές αυτές, θα έχουμε άσχημες και απρόβλεπτές καταστάσεις συνολικά για την Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα.
Θα υπάρξουν, δηλαδή, επιλογές που υποτιμούν την ανάγκη να μπορέσει η Ευρώπη να συνεννοηθεί έστω στα μίνιμουμ».
«Δεν θέλουμε να υπάρξει ένας μέσος όρος των απόψεων ΔΝΤ –Σόιμπλε γιατί αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας, της συμφωνίας που πάμε να κλείσουμε.
Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα.
Η Ελλάδα δεν υπάρχει από μόνη της, είναι μέρος της ΕΕ.
Και έχει αυτή τη χρονιά κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις η ΕΕ.
Από το ιταλικό δημοψήφισμα, από την υλοποίηση του Brexit…
Όλα αυτά "τρέχουν" και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να υπάρξει λύση, μια απάντηση για το ελληνικό ζήτημα που δεν θα επιτείνει την αβεβαιότητα για την Ευρώπη.
Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε.
Πρέπει να συνεχίσουμε στο δρόμο και την προσπάθεια να υπάρξει μια συμφωνία που θα μας βάζει ως οικονομία στην ποσοτική χαλάρωση, θα επιβεβαιώνει τα μέχρι τώρα βήματα και ότι το ‘17 θα έχουμε μια αναπτυξιακή οικονομία.
Αυτή είναι η στρατηγική μας, εκεί πάνω πρέπει να κινηθούμε» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι «δεν αποτελεί μια επιλογή πάνω στο τραπέζι».
«Θυμάστε μετά το ‘10 κανένα δίμηνο που να μην συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκλογών;
Η χώρα από το ‘10 και έπειτα είναι σε μια περίοδο μη κανονικότητας, όπου το ενδεχόμενο των εκλογών έρχεται και επανέρχεται ως "ατύχημα".
Εγώ δεν βλέπω εκλογές, είναι άκαιρη συζήτηση» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών αναφέροντας πως το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης «είναι κάτι που είναι έξω από τις ανάγκες της χώρας και νομίζω ότι αυτές οι επιλογές "νοθεύουν" και την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
«Είμαι υπέρ των συνεργασιών αλλά σε μια προγραμματική βάση.
Σε βάση προγράμματος και θέσεων, που θα είναι γνωστή από πριν στο λαό, έτσι όπως πρέπει να γίνονται οι συμμαχίες, στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης