Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg για συνάντηση Τσίπρα με Merkel: Οι συνομιλίες εν μέσω της κόντρας Ελλάδας - πιστωτών

Bloomberg για συνάντηση Τσίπρα με Merkel: Οι συνομιλίες εν μέσω της κόντρας Ελλάδας - πιστωτών
Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel σχολιάζει το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η Γερμανίδα καγκελάριος ανανέωσε τη δέσμευση της να βοηθήσει την Ελλάδα με το μεταναστευτικό, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού.
«Φιλοξενώντας τον Τσίπρα, ώρες αφότου συναντήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Merkel δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Ελλάδα «περνάει μέσα από μια φάση που δεν είναι εύκολη» και οι δυο χώρες μοιράζονται τους ίδιους στόχος για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, μετά την περσινή προσφυγική κρίση.
Ο Τσίπρας, είπε ότι η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση χρέους από το 2010, δεν πρέπει να αφεθεί και πάλι στην αβεβαιότητα.
«Καθώς οι δαπάνες του Τσίπρα στα κοινωνικά προγράμματα ενίσχυσαν τις ανησυχίες της Γερμανίας αλλά και των πιστωτών της σχετικά την δέσμευση της Ελλάδας να υλοποιήσει του όρους του προγράμματος διάσωσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε ''γενναίες αποφάσεις από τους εταίρους'' για να δείξουν στους επενδυτές ''ότι η κρίση έχει τελειώσει''.
Η Merkel, στεκόμενη στο πλευρό του Τσίπρα, σηματοδότησε ότι θα θέσει το θέμα, ενώ έμεινε στην αρχική της στάση ότι οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν με το υπουργείο Οικονομικών» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Αυτό δεν είναι το μέρος όπου θα ληφθούν αποφάσεις» είπε η Merkel και πρόσθεσε «αυτό το θέμα είναι καλά χέρια με τα θεσμικά όργανα και το Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης