Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αμανατίδης: Η αξιολόγηση θα κλείσει – Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα βγούμε μπροστά

Αμανατίδης: Η αξιολόγηση θα κλείσει – Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα βγούμε μπροστά
Θα απογοητευτούν όσοι επένδυσαν στην αποτυχία του κλεισίματος της β’ αξιολόγησης είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών
Τη βεβαιότητα του ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει και ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που η χώρα θα βγει μπροστά εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδης, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως αυτές δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Αμανατίδης υποστήριξε ότι «όσοι επένδυσαν στην αποτυχία του κλεισίματος της β' αξιολόγησης θα απογοητευτούν και θα απογοητεύονται συνέχεια».
«Η αξιολόγηση θα κλείσει και το 2017 θα είναι μια χρονιά, στην οποία η χώρα θα βγει μπροστά με την ανάπτυξη, την οποία δίνουν οι διεθνείς οργανισμοί, μεγάλα ινστιτούτα και οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε τρία επίπεδα, με το πρώτο να αφορά τα υπόλοιπα που βρίσκονται μέσα στις μεταρρυθμίσεις, το δεύτερο να αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά το 2018 και το τρίτο τα μακροπρόθεσμα και τα μεσοπρόθεσμα για την ελάφρυνση του χρέους» είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών.
Όσον αφορά το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές ο κ.Αμανατίδης, αφού υποστήριξε πως ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές από την στιγμή της εκλογής του, είπε πως «η επιμονή αυτή δείχνει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΝΔ».
Ο κ.Αμανατίδης αναφερόμενος στο «παρών» της ΝΔ στην ψηφοφορία για το κοινωνικό μέρισμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, υποστήριξε πως «ούτε αυτό τόλμησαν να ψηφίσουν στο ελληνικό κοινοβούλιο», τονίζοντας «είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης