Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Φωτίου: Από 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης
Θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά είτε στους δήμους είτε στα ΚΕΠ είπε η κα.Φωτίου
Από την 1η Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν οι δικαιούχοι τις αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Φωτίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα keaprogram.gr, είτε στους δήμους, είτε στα ΚΕΠ.
Όπως είπε, όσοι από τους 700.000 δικαιούχους υποβάλουν τις αιτήσεις μέσα στον Φεβρουάριο θα πάρουν κανονικά ότι δικαιούνται και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται να σπεύσουν όλοι την πρώτη ημέρα αλλά ούτε και την τελευταία», ενώ για τον Ιανουάριο, υποστήριξε πως θα ενισχυθούν οι δικαιούχοι με τον παλιό τρόπο που ίσχυε έως τον Δεκέμβριο.
Η υπουργός τόνισε ότι για τους φιλοξενούμενους, για λόγους δικαιοσύνης ισχύει το πλαφόν με βάση τον αριθμό των ατόμων που κατοικούν στο ίδιο νοικοκυριό.
Η κα.Φωτίου διευκρίνισε πως αν ένας δικαιούχος έχει εισόδημα, τότε θα δίνεται συμπληρωματικά η διαφορά έως το πλαφόν, ανάλογα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί για κάθε κατηγορία.
«Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης διασφαλίζει το πλαφόν του ποσού του δικαιούχου και εάν έχει και άλλα εισοδήματα θα λαμβάνει τη διαφορά.
Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα παιδιά τους δικαιούνται να ενταχθούν σε βρεφονηπιακό σταθμό, έχουν δωρεάν τρόφιμα στα προγράμματα του ΕΣΠΑ» τόνισε η κα.Φωτίου, η οποία υποστήριξε πως στόχος είναι το 10% των δικαιούχων ανέργων να μπει στην αγορά εργασίας εντός του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης